default-image

"Καιρός για έναν σύγχρονο κλειστό αυτοκινητόδρομο" (Ηχητικό)

Κρήτη
"Καιρός για έναν σύγχρονο κλειστό αυτοκινητόδρομο" (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοικτή επιστολή-υπόμνημα με θέμα τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης απέστειλε το Τεχνικό Επιμελητήριο στον πρωθυπουργό, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η επιστολή κοινοποιείται στον περιφερειάρχη Κρήτης, το γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, τους βουλευτές και ευρωβουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας Ν. Καλογερή, τους δημάρχους Ανατολικής Κρήτης, το ΓΕΩΤΕΕ, το ΤΕΕ/ΤΔΚ, τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Κρήτης και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.

Το Επιμελητήριο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σας υπενθυμίζουμε ότι για την ολοκλήρωση του οδικού τμήματος Πάτρα-Πύργος, που δεν είναι χαρακτηρισμένο τμήμα του Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση 450 εκατ. ευρώ για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο, ενώ το αντίστοιχο ποσό για το ΒΟΑΚ, που είναι χαρακτηρισμένο τμήμα του Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου, είναι μόνο 145 εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει κάποτε η Πολιτεία να δείξει εμπράκτως στον Κρητικό πως τον σέβεται, και πως υλοποιεί τα ελάχιστα από τα οφειλόμενα εδώ και χρόνια στον τομέα των υποδομών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News