Ειδήσεις

Θα "σαρώσουν" τα τροχόσπιτα από τον Καρτερό

Επί ποδός βρίσκονται οι ιδιοκτήτες τροχόσπιτων στον Καρτερό στο άκουσμα των νέων σχεδίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την άμεση απομάκρυνση τους, εξαιτίας της ενεργοποίησης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων που βρίσκονται σε αιγιαλούς.

Βιοπαλαιστές και άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν όπως-όπως οι περισσότεροι, απελπισμένοι ανέφεραν στο neakriti.gr ότι στη συγκεκριμένη περιοχή μένουν ολόκληρες οικογένειες και μάλιστα οικονομικά αδύναμες, που αδυνατούν να βρουν άλλο χώρο για να μείνουν, τονίζοντας ότι για τους ίδιους δε θα υπάρχει πρόβλημα εφόσον βρεθεί άλλος χώρος μετεγκατάστασης προτού απομακρυνθούν.

Ξύπνησαν με το φόβο ζωγραφισμένο στα μάτια τους. Οικογένειες, παιδιά και ηλικιωμένοι, που έχουν βρει καταφύγιο στα τροχόσπιτα στον Καρτερό, παρακολουθούν ανήσυχοι τις εξελίξεις αναφορικά με τα σχέδια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την άμεση απομάκρυνση των όποιων τροχόσπιτων ή κτισμάτων βρίσκονται στην περιοχή, μιας και είναι αυθαίρετες κατασκευές.

Οι ίδιοι βρίσκονται σε επαφή με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία τους έχει ενημερώσει ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν, όμως οι ίδιοι δηλώνουν ότι οι οικογένειες που μένουν είναι οικονομικά αδύναμες και δεν έχουν τη δυνατότητα να βρουν από μόνες τους άλλο χώρο.

Μάλιστα, όπως τονίζουν, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης δεν έχει ξεκαθαρίσει, κάτι που αντικρούει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Και όλα αυτά ενώ στο φόντο υπάρχουν και τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης. Κάποιοι μάλιστα συνδέουν τις εξελίξεις με τις κατεδαφίσεις και την επιτάχυνσή τους με την όποια παραχώρηση σχεδιάζεται να γίνει προς το Ταμείο.

Της Νικολέτας Σφακιανάκη

Σχόλια