default-image

Μια πλωτή πολιτεία στο λιμάνι της Σούδας

Κρήτη
Μια πλωτή πολιτεία στο λιμάνι της Σούδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατέπλευσε σήμερα Πέμπτη στο λιμάνι της Σούδας, επίσημα, για πρώτη φορά, το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Seabourn Sojourn της εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Seabourn Cruises, που ανήκει με τη σειρά της στον όμιλο της Carnival Plc (τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων διεθνώς με πάνω από 100 κρουαζιερόπλοια) εκπροσωπώντας την κατηγορία των μεσαίου μεγέθους υπερπολυτελών κρουαζιερόπλοιων του Ομίλου.

Το πλοίο κατέπλευσε στη Σούδα στις 8 το πρωί προερχόμενο από το Μποντρούμ της Τουρκίας και θα αναχωρήσει στις 5 για το Κατάκολο (Αρχαία Ολυμπία). Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 446 επιβάτες και 341 άτομα πλήρωμα, αναλογία αριθμού πληρώματος ως προς τους επιβάτες από τις κορυφαίες στη βιομηχανία της κρουαζιέρας, που δηλώνει την έμφαση στην πολυτέλεια που προσφέρει η εταιρεία στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων της.

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο μαζί με τα δύο αδελφά του πλοία αποτελεί την πλωτή διαφήμιση των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία, λόγω των σημαντικών βραβείων και διακρίσεων που αποσπούν στην κατηγορία τους κάθε χρόνο. Είναι δε τόσο πετυχημένη η σειρά αυτή των πλοίων, που η εταιρεία διαχείρισης έχει προβεί σε παραγγελία τριών νέων της ίδιας σειράς και αντικατάσταση των δύο μικρότερων σε μέγεθος πλοίων που διαθέτει η εταιρεία. Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει για τη διαμονή των επιβατών αποκλειστικά σουίτες όλες εξωτερικές και με μπαλκόνι, χώρους με σύγχρονη αρχιτεκτονική και τεχνολογικές δυνατότητες που θα ζήλευαν mega yachts αλλά και μεγάλου μεγέθους κρουαζιερόπλοια.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο επισκέφθηκε εκτάκτως το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 το λιμάνι της Σούδας, λόγω αδυναμίας του να προσεγγίσει στο λιμάνι του Ρεθύμνου, όπου ήταν προγραμματισμένο να καταπλεύσει, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Ρέθυμνο.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων κ. Κώστας Μπροκαλάκης συναντήθηκε εθιμοτυπικά με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου και επέδωσε αναμνηστική πλακέτα μαζί με ενημερωτικό υλικό για τα Χανιά, ενημερώνοντάς τον παράλληλα για την πορεία των προγραμματισμών έργων και παρεμβάσεων στη χερσαία ζώνη του λιμένα της Σούδας. Ο πλοίαρχος με τη σειρά του ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και εξήρε το επίπεδο ασφαλείας που παρέχει το λιμάνι της Σούδας για τα κρουαζιερόπλοια αλλά και τις υπηρεσίες που παρέχονται.

Ο πρόεδρος του Λ.Τ. νομού Χανίων με αφορμή τον πρώτο κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου αλλά και της εταιρείας στο λιμάνι της Σούδας και στον προορισμό των Χανίων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι χαρά μας να υποδεχόμαστε στο λιμάνι της Σούδας και στον προορισμό των Χανίων νέες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων, σήμερα, την 8η κατά σειρά για την φετινή σεζόν, που μας δείχνουν την εμπιστοσύνη και την προτίμησή τους.

Η παρουσία τόσο της εταιρείας Seabourn Cruises, όσο και του πλοίου Seabourn Sojourn, και μάλιστα δύο φορές μέσα σε πέντε μέρες στο λιμάνι της Σούδας και στον προορισμό των Χανίων, αποδεικνύει αφενός τη δυναμική του λιμένα και του προορισμού μας και αφετέρου την προτίμηση των εταιρειών διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων για έκτακτες προσεγγίσεις σε περίπτωση έκτακτων περιπτώσεων και δυσμενών καιρικών συνθηκών. Θεωρείται δε σημαντική η επιτυχία του λιμένα της Σούδας να αντεπεξέλθει στην επιθυμία της εταιρείας για την έκτακτη προσέγγιση, που επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την ασφάλεια ναυσιπλοΐας που μπορεί να προσφέρει το λιμάνι της Σούδας, αλλά και την ετοιμότητα των υπηρεσιών του στο να υποδεχτεί εκτάκτως και χωρίς πρόβλημα το κρουαζιερόπλοιο προσφέροντας ομαλή συνέχεια στην κρουαζιέρα του.

Ως Λ.Τ.Ν.Χ. συνεχίζουμε την υλοποίηση του προγράμματος βελτιώσεων και παρεμβάσεων που έχουμε ξεκινήσει στο λιμάνι της Σούδας για να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ανταγωνιζόμενοι άλλους προορισμούς διεθνούς κρουαζιέρας της ευρύτερης περιοχής μας».

Του Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News