Ειδήσεις

"Ξηλώνουν" το παλιό νεκροταφείο των Πατελών

Άρχισε το "ξήλωμα" του παλιού κοιμητηρίου των Πατελών, κάτι που αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά από νωρίς το πρωί της Πέμπτης και οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Κι όλα αυτά κάτω από τις επευφημίες των κατοίκων, που βλέπουν επιτέλους το αίτημά τους να γίνεται πραγματικότητα.

Δεν πάνε πολλές βδομάδες που το www.neakriti.gr είχε ασχοληθεί με το παλιό κοιμητήριο Πατελών και τις αντιδράσεις των κατοίκων που ζητούσαν επιτακτικά την απομάκρυνσή του, καθώς αποτελούσε μια δυνάμει εστία κινδύνων για την περιοχή. Μάλιστα οι κάτοικοι των Πατελών ανέφεραν ότι δεκάδες παιδιά καθημερινά πηδούσαν τη μάντρα και έμπαιναν μέσα, για να... παίξουν ανάμεσα στα μνήματα!

Όλοι στη γειτονιά τόνιζαν ακόμη ότι το εν λόγω κοιμητήριο αποτελεί εστία μόλυνσης. Τα τρωκτικά κάνουν παρέλαση. Παντού υπάρχουν σκουπίδια και αναποδογυρισμένοι κάδοι απορριμμάτων. Από την άλλη, όλα τα μνήματα, ανοιγμένα ή μη, είναι σπασμένα.

Εξάλλου, ακόμη και τις μεταμεσονύχτιες ώρες πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χάσει τον ύπνο τους από τα σπασίματα τζαμιών, όπως αναφέρουν οι γείτονες, μιας και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, ακόμη και τοξικομανείς, βρίσκουν κι αυτοί καταφύγιο στο κοιμητήριο, κάνοντας παράλληλα και άσεμνες πράξεις.

Πλέον το κοιμητήριο πρόκειται, όταν θα ολοκληρωθεί το "ξήλωμά" του και γίνουν τα απαραίτητα έργα, να μετατραπεί σε έναν χώρο πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής.

Της Νικολέτας Σφακιανάκη

Σχόλια