default-image

Κλινήρης για 48 ώρες ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης

Κόσμος
Κλινήρης για 48 ώρες ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε νοσοκομείο των Βρυξελλών εισήχθη σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, από όπου πήρε εξιτήριο νωρίς το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας).

Ο κ. Αναστασιάδης βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις οποίες δε θα παραστεί τελικά, αλλά θα παραμείνει στις Βρυξέλλες, στο ξενοδοχείο του, κλινήρης για 48 ώρες σύμφωνα με τις οδηγίες των ιατρών. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα εκπροσωπήσει στη Σύνοδο Κορυφής τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επικοινώνησε ήδη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γιόζεφ Ντολ, τους οποίους ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του και για την αδυναμία του να παραστεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη συνέχεια στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ανέπτυξε λεπτομερώς στους δύο συνομιλητές του τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την πρόσφατη Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου.

Ύστερα από συνεννόηση, οι παρεμβάσεις του πρόεδρου της Δημοκρατίας θα γίνουν υπό τη μορφή γραπτών αναφορών, οι οποίες θα διανεμηθούν τόσο προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και προς το σύνολο των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο του ΕΛΚ.  

Όπως ανέφερε νωρίτερα σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ύστερα από παρατεταμένη ρινορραγία, ο πρόεδρος της Κύπρου εισήχθη σήμερα νωρίς το πρωί σε νοσοκομείο των Βρυξελλών, όπου διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό οφείλεται σε υψηλή υπέρταση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, του παραχωρήθηκε η δέουσα αγωγή και λόγω του ρινορραγικού περιστατικού και της ανάγκης αποφυγής επανάληψης του φαινομένου του συνεστήθη όπως παραμείνει κλινήρης για τις επόμενες 48 ώρες.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθείται στενά από θεράποντα ιατρό στις Βρυξέλλες, κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News