Ειδήσεις

Ξεσηκωμός στη Βιάννο για τις σοβαρές ελλείψεις στο Κ.Υ. (Ηχητικό)

Παμβιαννίτικη κινητοποίηση σήμερα στο κέντρο της Άνω Βιάννου με αίτημα τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, την πρόσληψη οδηγών στο ασθενοφόρο προκειμένου αυτό να κινείται όλο το 24ωρο καθώς και τη στελέχωση του Περιφερειακού Κέντρου Υγείας της Άρβης, που, αν και εξοπλισμένο, στερείται γιατρών προκειμένου να λειτουργήσει.

Κλειστός για τον ίδιο λόγο σήμερα και ο Δήμος. Συνάντηση επίσης σήμερα του δημάρχου Παύλου Μπαριτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε χωρίς γιατρούς και περίθαλψη τους Βιαννίτες. Δεν επιτρέπεται το 2014 να αντιμετωπίζουμε ως μείζονα θέματα τα αυτονόητα», είπε στο Ράδιο 9,84 ο αντιδήμαρχος Βιάννου Νικήτας Γιαμαλάκης.

Δήλωση συμπαράστασης των βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη και Μαίρης Διακάκη στην πανδημοτική κινητοποίηση των Βιαννιτών για το Κ.Υ.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο σημερινό συλλαλητήριο και λυπούμαστε  που ανειλημμένες υποχρεώσεις  δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή μας.

Γνωρίζοντας τα προβλήματα της περιοχής καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας, έχουμε προβεί σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις αλλά η ανταπόκριση της κυβέρνησης είναι ανύπαρκτη.

Η Υγεία αποτελεί ένα από τα μεγάλα θύματα του μνημονίου και η καταστροφική ουσία της απορρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  φαίνεται πια ξεκάθαρα. Οι συνεχείς περικοπές, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση έχουν οδηγήσει όλες τις δομές υγείας σε κατάρρευση. Οι πολίτες, εν μέσω πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης, δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Για τους κατοίκους της Βιάννου, όπως και για όλη την ελληνική περιφέρεια, η λειτουργία του Κέντρου Υγείας, η χρηματοδότηση και η πλήρης στελέχωσή του, αποτελεί ζήτημα ζωής.

Όλοι μαζί πρέπει να αντισταθούμε στις πολιτικές της καταστροφής που υπονομεύουν το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και τις πολιτικές που ρημάζουν τις ζωές μας.

Για το ΣΥΡΙΖΑ η διασφάλιση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (κέντρα υγείας, μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, δομές ψυχικής υγείας, κέντρα πρόληψης και απεξάρτησης) και η ύπαρξη ενός δημόσιου συστήματος υγείας και δομών πρόνοιας υψηλής ποιότητας, προσιτό σε όλους, στο κέντρο και στην περιφέρεια, αποτελεί δέσμευση και προτεραιότητα

Σχόλια