default-image

Ξεσηκωμός στη Βιάννο, έξω από το Κέντρο Υγείας

Κρήτη
Ξεσηκωμός στη Βιάννο, έξω από το Κέντρο Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοτικές υπηρεσίες κατεβάζουν "ρολά", ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σοβαρή υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου με ιατρούς γενικής ιατρικής, καθώς και για την απουσία οδηγών ασθενοφόρου, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βιάννου, την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 10 το πρωί.

Ανασφάλεια, πικρία και ένα μεγάλο «γιατί;» σε χιλιάδες ασφαλισμένους στην ενδοχώρα, που αντί για πρωτοβάθμια περίθαλψη αντικρίζουν, όπως λένε, τα υπό διάλυση Κέντρα Υγείας, τα οποία υποβαθμίζονται συνεχώς, με τους ίδιους να τρέμουν για την ίδια τους τη ζωή καθώς οι λιγοστοί οδηγοί ασθενοφόρου θεωρούνται, όπως φαίνεται, ως "πολυτέλεια" του όλου συστήματος από το υπουργείο Υγείας.

Δήμαρχος Βιάννου και μέλη της συντονιστής επιτροπής αγώνα για το Κέντρο Υγείας Βιάννου καλούν τους ασφαλισμένους να μετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση.

Προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις

Με το "καζάνι" της πρωτοβάθμιας υγείας να… εκρήγνυται χιλιάδες πολίτες της ενδοχώρας, "καρδιοχτυπούν" για τη ζωή τους.

Η αρχή γίνεται από το Κέντρο Υγείας Βιάννου όπου δημότες προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο να απομακρύνουν τον κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής λόγω της απουσίας οδηγών ασθενοφόρου, διεκδικώντας παράλληλα τα αυτονόητα - την κάλυψη των βασικών αναγκών - όπως παιδίατρου, ακτινολόγου, μικροβιολόγου και αγροτικούς ιατρούς.

Ακόμα και για μικροβιολογικές εξετάσεις, ηλικιωμένοι καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη σε ιδιωτικά ιατρεία, με την αγανάκτηση των ηλικιωμένων να χτυπά "κόκκινο".

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News