Ειδήσεις

Έρχεται κακοκαιρία και στην Κρήτη

Το "φθινοπωρινό" καλοκαίρι τερματίζεται απότομα, καθώς από το βράδυ της Τετάρτης ολόκληρη χώρα μπαίνει στη δίνη σφοδρής κακοκαιρίας, με το κλίμα να αλλάζει αρχικά από τα βορειοδυτικά και αναμένεται έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης να επηρεάσει και την Κρήτη, ξεκινώντας από το νομό Χανίων.

Το μέτωπο της κακοκαιρίας, που επηρεάζει τη χώρα μας, είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό που κινείται από τη βόρεια Ιταλία, νοτιοανατολικά, και πλήττει πρώτα τη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Οι πρώτες βροχές και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώνονται σε περιοχές όπως είναι η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος τα Γιάννενα, η Άρτα, και αργότερα οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας, καθώς ακόμη και στο Ηράκλειο έβρεξε αργά το απόγευμα. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί της Πέμπτης θα εμφανιστούν ακόμη πιο έντονα σε όλη την Κρήτη.

Η Κρήτη

Μάλιστα την Πέμπτη η Κρήτη αναμένεται να είναι μεταξύ των περιοχών της χώρας που θα πληγούν περισσότερο από την κακοκαιρία, καθώς τα φαινόμενα  θα είναι έντονα στη δυτική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη δυτική κυρίως Κρήτη. Δηλαδή τη μήνι του καιρού θα γνωρίσουν κυρίως Χανιά και Ρέθυμνο.

Σχόλια