Ειδήσεις

Τρέχουν μαραθώνιο με την WIND Running Team

Για καλό σκοπό θα λάβουν μέρος στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας οι Σωκράτης Αλαφούζος, Λένα Αρώνη, Πάνος Βλάχος, Νίκη Κάρτσωνα, Γιώργος Μανίκας, Μαρία Μπεκατώρου, Νικολέτα Ράλλη, Έυη Φραγκάκη και Κώστας Φραγκολιάς.

Οι δημοφιλείς Έλληνες, ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση της WIND να συμμετέχουν στην κορυφαία διοργάνωση, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου ως πρεσβευτές της WIND Running Team, στηρίζοντας το σημαντικό έργο του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» και της Εταιρίας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού «Ελίζα».

Εκ μέρους κάθε «πρεσβευτή» που θα τρέξει με τα χρώματα της στη διαδρομή των 5χλμ., η WIND θα προσφέρει στα δύο σωματεία το ποσό των 1000€. Συνολικά τα μέλη της WIND Running Team που θα λάβουν μέρος στους αγώνες δρόμου 5χλμ, 10χλμ και στη Μαραθώνια διαδρομή των 42.195χλμ αναμένεται και φέτος να ξεπεράσουν τα 1500 άτομα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND, κ. Γιώργος Τσαπρούνης δήλωσε: «Τα βλέμματα της παγκόσμιας αθλητικής, και όχι μόνο κοινότητας, θα είναι στραμμένα στις 9 Νοεμβρίου και πάλι στην Αθήνα που διοργανώνει τον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο δρόμο. Η WIND, από το 2011 δίνει τον καλύτερό της εαυτό στο σπουδαίο αυτό γεγονός, συμμετέχοντας με την ομάδα της WIND Running Team, μεταφέροντας το μήνυμα για την αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η φετινή διοργάνωση με ρεκόρ 35.000 δρομέων, θα αποτελέσει μια μοναδική μέρα ενθουσιασμού, χαράς και συμμετοχής. Από την πλευρά μας, επιδιώκουμε να προσφέρουμε δύναμη και κουράγιο στους εκπροσώπους των 2 φορέων. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό για να στηρίξουμε το εξαιρετικό τους έργο για τα παιδιά. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αποδέκτες της πρόσκλησής μας να ενωθούν μαζί μας για καλό σκοπό. Ραντεβού το πρωί της Κυριακής 9 Νοεμβρίου στην εκκίνηση για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης».  

Από την πλευρά της «Κιβωτού του Κόσμου», ο πάτερ Αντώνιος ευχαρίστησε την WIND για τη στήριξή της για δεύτερη φορά, τους πρεσβευτές για τη συμμετοχή τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τονίζοντας: «Όλη αυτή η ενέργεια του Μαραθώνιου μας δίνει πολύ δύναμη. Έχουμε πολλά παιδιά που φροντίζουμε καθημερινά εδώ στην Αθήνα και στα δύο ακόμα παραρτήματά μας, στην Ήπειρο και στην Χίο».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου ΕΛΙΖΑ- Εταιρία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, κ. Λεωνίδας Γεωργόπουλος: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία WIND που στέκεται δίπλα μας ως υποστηρικτής και πρεσβευτής της αποστολής μας. Το Σωματείο ΕΛΙΖΑ είναι η πλέον εξειδικευμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με σκοπό να προστατεύει και να προάγει τα δικαιώματα των παιδιών που έχουν υποστεί είτε κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση, δίνοντας έμφαση στις ηλικίες 0-6 ετών. Το έργο μας είναι εξίσου σημαντικό τόσο σε επίπεδο πρόληψης αλλά και θεραπείας των παιδιών που έχουν κακοποιηθεί και παραμεληθεί. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τη ζωή τους και μόνο με τη βοήθεια και την ουσιαστική συμβολή εταιριών όπως είναι η WIND μπορούμε να κρατήσουμε την υπόσχεση μας ζωντανή».

Ο Σωκράτης Αλαφούζος τόνισε: «Η ευαισθητοποίηση μου σε θέματα κακοποίησης παιδιών υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα μέσα από τη δουλειά μου.  Με χαρά λοιπόν δέχθηκα την πρόταση που έγινε από την WIND να συμμετάσχω στον Μαραθώνιο της Αθήνας προσφέροντας σε 2 Ιδρύματα την «Κιβωτό του Κόσμου» και την «Ελίζα».

Η Λένα Αρώνη ανέφερε: «Χαίρομαι που θα είμαι και εγώ φέτος μαζί με όλους τους άλλους πρεσβευτές της WIND Running Team και με την παρουσία μου θα βοηθήσω στην ενίσχυση των 2 Σωματείων «Ελίζα» και  «Κιβωτό του Κόσμου». Ως μητέρα πιστεύω ότι σε μία τόσο δύσκολη εποχή πρέπει όλοι μαζί να βοηθάμε και να αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο τις αξίες και τα ιδεώδη της αλληλεγγύης απέναντι στους συνανθρώπους μας και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για παιδιά».

Η Μαρία Μπεκατώρου που συμμετέχει για 2η χρονιά με την ομάδα, δήλωσε: «Είναι χαρά μου να συμμετέχω σε μια κλασσική διοργάνωση για 2η χρόνια που κάνει τόσο γνωστή την χώρας μας σε όλο τον κόσμο πόσο  μάλλον που αυτή την συμμετοχή μέσω της WIND μου στηρίζω τους σκοπούς και το όραμα 2 συλλόγων με σημαντικό έργο όπως η ΕΛΙΖΑ και η Κιβωτός του Κόσμου».

Η Νικολέτα Ράλλη που συμμετέχει για 4η χρονιά με την WIND Running Team, είπε: «Θεωρώ ποια τον εαυτό μου μέλος της οικογενείας της  και χαίρομαι που κάθε χρόνο με την συμμετοχή μου συνεισφέρω  για  τις ανάγκες κάποιων Ιδρυμάτων. Φέτος τρέχουμε με την WIND Running Team για την «Ελίζα» και την «Κιβωτό του Κόσμου» μαζί με όλον τον κόσμο».

O Κώστας Φραγκολιάς ανέφερε: «Πάντα πίστευα ότι μέσα από τον Αθλητισμό μπορούν να περάσουν και άλλα μηνύματα και ιδέες. Τρέχοντας με την ομάδα της WIND Running Team σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως είναι ο Κλασσικός Μαραθώνιος, είναι χαρά μου που και εγώ με την συμμετοχή προσφέρω σε 2 Φιλανθρωπικά Ιδρύματα».

Η Εύη Φραγκάκη τρέχει για καλό σκοπό στα 5χλμ. για 3η χρονιάμε την ομάδα της WIND. Μαζί της και η Νίκη Κάρτσωνα η οποία με συνέπεια και ενθουσιασμό συμμετέχει στη μεγάλη διοργάνωση από το 2011. Ο Γιώργος Μανίκας, μέλος της WIND Running Team για 3η φορά θα στηρίξει με τη συμμετοχή του τους 2 φορείς τρέχοντας στα 10χλμ με τη σύζυγο του και το μικρό τους γιο στο καρότσι. Ο Πάνος Βλάχος που έχει τρέξει με τα χρώματα της WIND Running Team σε πολλές διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας για καλό σκοπό, ετοιμάζεται για την Μαραθώνια διαδρομή των 42.195χλμ.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ και ο Γενικός Συντονιστής Μαραθωνίου Αθήνας, Μάκης Ασημακόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στο κοινωνικό αποτύπωμα της διοργάνωσης, στην αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης που κάθε χρόνο παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις μέσω του θεσμού.

Σχόλια