default-image

Με καταχωρίσεις στον τοπικό Τύπο οι απευθείας αναθέσεις

Με καταχωρίσεις στον τοπικό Τύπο οι απευθείας αναθέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα απόνερα της "τρικυμίας" που προκάλεσαν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για δεκάδες απευθείας αναθέσεις έργων της υπηρεσίας καθαριότητας προς συγκεκριμένους προμηθευτές επιχειρεί να μαζέψει η Λότζια.

Το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Ηρακλείου άναψε το πράσινο φώς έπειτα από πρόταση του αντιδημάρχου τεχνικών έργων Χάρη Μαμουλάκη για να ανατραπεί η διαδικασία που προβλέπεται για τις απευθείας αναθέσεις έργων.

Έτσι τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον τομέα του κ. Μαμουλάκη όλα τα έργα - ανεξαρτήτως προϋπολογισμού - θα δημοσιοποιούνται στον τοπικό Τύπο με καταχωρίσεις της υπηρεσίας των Τεχνικών Έργων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για κάθε αντικείμενο έργου από το πρώτο ευρώ θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι προμηθευτές καθημερινά από τις εφημερίδες ώστε έγκαιρα και με πλήρη διαφάνεια να διεκδικούν το έργο καταθέτοντας την προσφορά τους.

Έστω κι αν χρειάστηκε να ξεσπάσει ο ντόρος στα πρώτα βήματα της πορείας της νέα δημοτικής Αρχής, φαίνεται ότι κινούνται στην κατεύθυνση των διορθωτικών κινήσεων. Το ζήτημα που προκύπτει πάντως είναι εάν η ίδια απόφαση θα εφαρμοστεί και τις απευθείας αναθέσεις έργων από τους υπόλοιπους αντιδημάρχους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News