default-image

Σημαντική διάνοιξη δρόμου στο δήμο Μαλεβιζίου

Κρήτη
Σημαντική διάνοιξη δρόμου στο δήμο Μαλεβιζίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια κυκλοφοριακή ανάσα στο δήμο Μαλεβιζίου θα δώσει η διάνοιξη της οδού Θριάμβου από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, την οποία επιθεώρησε ο δήμαρχος της περιοχής Κώστας Μαμουλάκης.

Ο συγκεκριμένος δρόμος συνδέει την κεντρική λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, από το ύψος του κόμβου Τζωράκη, με κατεύθυνση νότια έως την οδό Αγ. Αναργύρων και εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό οχημάτων. Το βορειότερο τμήμα της στο οποίο θα γίνει η διαπλάτυνση βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλεως, έχει μήκος περίπου 400 μ. (έως την οδό Αθ. Διάκου), σημερινό πλάτος 3-6 μ. και, μετά την παρέμβαση, θα μετατραπεί σε λεωφόρο πλάτους 14 μέτρων.

Η συγκεκριμένη διαπλάτυνση γίνεται έπειτα από σειρά διαβουλεύσεων της δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκη προσωπικά, με τους ιδιοκτήτες των παρόδιων οικοπέδων και με την ομόφωνη δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου για συμψηφισμό των τμημάτων των ιδιοκτησιών που αφήνονται σε κοινή χρήση, κατά τη διαδικασία οριστικής πράξης εφαρμογής της περιοχής και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Με τον τρόπο αυτό, οι δημότες δε χάνουν τμήμα της περιουσίας τους, ενώ παράλληλα διευκολύνουν τη γρήγορη υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που αναμένεται να αναβαθμίσει λειτουργικά, αισθητικά, περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά μια μεγάλη και πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι «βασικός στόχος της διάνοιξης, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε ανάλογο έργο, είναι η ουσιαστική και πολύπλευρη αναβάθμιση μιας ευρύτερης περιοχής. Αναβάθμιση που έχει να κάνει τόσο με το λειτουργικό, περιβαλλοντικό και αισθητικό αποτέλεσμα, όσο και με την καθιέρωση καλύτερων συνθηκών πολιτικής προστασίας, κάτι που όλοι αντιλαμβανόμαστε την ωφέλειά του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News