default-image

"Φωτιές" άναψε το κρυφό σχολειό (video-photos)

Ελλάδα
"Φωτιές" άναψε το κρυφό σχολειό (video-photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία θλιβερή πραγματικότητα ανέδειξε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της "ΚΡΗΤΗ ΤV" και του portal neakriti.gr, για τις τριτοκοσμικές συνθήκες δημόσιας εκπαίδευσης, σε σχολείο του Ηρακλείου, με τους μαθητές να κάνουν μάθημα στα παγκάκια. Εικόνες πραγματικές οι οποίες όπως φαίνεται ενόχλησαν τους αρμοδίους οι οποίοι τώρα εγκαλούν τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Γουβών απαιτώντας προφορικά εξηγήσεις για την παρουσία του τηλεοπτικού συνεργείου στο χώρο, καθώς και για την καταγραφή δηλώσεων και εικόνων που ρίχνουν φως στις τραγικές ελλείψεις του όλου συστήματος.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υποδιευθυντή του σχολείου, ο οποίος εξέφρασε την αγανάκτησή του στο φακό της "ΚΡΗΤΗ TV" για τη στάση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λέγοντας ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή. «Δεν είναι σωστό να μαθαίνουμε τα προβλήματα από τηλεοπτικά ρεπορτάζ και όχι από τη Διεύθυνση του σχολείου», απαντά από τη πλευρά της η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της "ΚΡΗΤΗ ΤV" για τις τριτοκοσμικές συνθήκες δημόσιας εκπαίδευσης, σε σχολείο του Ηρακλείου, με τους μαθητές να κάνουν μάθημα στα παγκάκια, ανέδειξε μια θλιβερή πραγματικότητα…

Αν και το ρεπορτάζ εστιάστηκε στην ουσία του προβλήματος, η δημοσιοποίηση του όλου θέματος φαίνεται ότι ενόχλησε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, η οποία εγκαλεί τη Διεύθυνση επειδή ο τηλεοπτικός φακός έριξε φως στις εικόνες σοκ.

Με προφορική εντολή, ζητά εξηγήσεις για την παρουσία του τηλεοπτικού φακού στο χώρο του σχολείου, αφού με τη στάση τους κοιτάζουν το δέντρο και χάνουν το δάσος… Ο υποδιευθυντής του Γυμνασίου Γουβών είναι πάντως, ξεκάθαρος… Συνοδευόμενος από γονείς, ο υποδιευθυντής του σχολείου επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Άγνοια για τα προβλήματα δηλώνει τώρα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, η οποία επιρρίπτει τώρα ευθύνες στη Διεύθυνση του σχολείου για τη μη ενημέρωσή της για όλα τα προβλήματα που ανέδειξε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Άραγε, για τη… γύμνια του όλου συστήματος, θα δρομολογηθούν λύσεις; Αυτό είναι το ζητούμενο μέσα από τα ρεπορτάζ που θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όσο και αν… ενοχλούν.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News