default-image

Ζωντανεύει ξανά ο φόνος του νεαρού Βρετανού στα Μάλια

Ζωντανεύει ξανά ο φόνος του νεαρού Βρετανού στα Μάλια

Η δίκη των 18 Βρετανών που κατηγορούνται για συμμετοχή στη συμπλοκή που επέφερε το θάνατο ενός ομοεθνούς τους πέρυσι το καλοκαίρι συνεχίστηκε στη Νεάπολη με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες μαρτυρίες.

Ως μάρτυρες στην αποδεικτική διαδικασία κλήθηκαν να καταθέσουν δύο αστυνομικοί που είχαν συμμετοχή στις έρευνες και τη σύλληψη του 20χρονου που φέρεται ως κύριος δράστης του φόνου του νεαρού Βρετανού. Οι δύο αστυνομικοί ανέφεραν ενδιαφέροντα στοιχεία και λεπτομέρειες για την έρευνα που οδήγησε στον εντοπισμό του κατηγορούμενου, καθώς εισαγγελέας και δικαστές επέμειναν ιδιαίτερα σε καίριες ερωτήσεις, σε μια προσπάθεια να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα ως προς το τι ακριβώς συνέβη.

Ακολούθησε ένας αυτόπτης μάρτυρας της συμπλοκής, ο οποίος μάλιστα ανάφερε χαρακτηριστικά ότι κατά τη διάρκεια της "σύρραξης" μεταξύ των θερμόαιμων Βρετανών παρατήρησε δύο άτομα που είχαν πέσει αιμόφυρτα στο έδαφος. Εντυπωσιακό είναι ότι ο μάρτυρας ανέφερε ότι αυτός που φαινόταν να είναι σοβαρότερα - «τον είχαν κάνει έτσι, που δεν θα τον αναγνώριζε ούτε η μάνα του», είπε χαρακτηριστικά - ήταν εκείνος που τελικά σηκώθηκε και όχι ο άτυχος νεαρός που εξέπνευσε στη συνέχεια.

Η δίκη διακόπηκε την Τρίτη το μεσημέρι και θα συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής 24 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων, η απόφαση ενδεχομένως να εκδοθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News