default-image

Γκρεμίζουν τα παραπήγματα στη Χρυσή

Κρήτη
Γκρεμίζουν τα παραπήγματα στη Χρυσή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάξη στην εικόνα της "σμαραγδένιας νήσου", της πανέμορφης Χρυσής στα ανοιχτά της Ιεράπετρας, επιχειρούν να βάλουν οι Αρχές. Στο πλαίσιο αυτό, από νωρίς το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε η κατεδάφιση δέκα αυθαίρετων παραπηγμάτων στο νησί.

Ο εργολάβος και τα ειδικά συνεργεία που ανέλαβαν την κατεδάφιση των ξύλινων παραπηγμάτων, άρχισαν  λίγο πριν το μεσημέρι να γκρεμίζουν χειρονακτικά τις αυθαίρετες ξύλινες κατασκευές, χρησιμοποιώντας αλυσοπρίονα, αξίνες και άλλα εργαλεία, με στόχο να ολοκληρώσουν τις εργασίας της αποκαθήλωσης και της μεταφοράς των συντριμιών των παραπηγμάτων στην Ιεράπετρα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Την επιχείρηση της κατεδάφισης υποστηρίζουν ο δασάρχης Λασιθίου κ. Μανόλης Συλιγάρδος και οι δασικοί υπάλληλοι, η Ελληνική Αστυνομία, η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κρήτης και το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας που ανέλαβε τη μεταφορά των συνεργείων και των κρατικών υπηρεσιών.

Απέχει η Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας, θεωρώντας ότι έχει αγνοηθεί σε όλες τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, από τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Η εισαγγελική εντολή της κατεδάφισης, λόγω των τελεσίδικων αποφάσεων που είχαν εκδοθεί, θα έπρεπε να είχε εκτελεστεί από τον περασμένο Μάιο, θεωρήθηκε όμως δυσφημιστικό για το νησί να επιχειρούν τα συνεργεία την κατεδάφιση των παραπηγμάτων την ώρα που οι εκατοντάδες επισκέπτες της Χρυσής απολάμβαναν τις ομορφιές του νησιού μέσα στην τουριστική σεζόν, και έτσι δόθηκε παράταση τεσσάρων μηνών.

Η επιχείρηση επρόκειτο να ξεκινήσει νωρίς το πρωί της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου, αλλά οι ισχυροί βορράδες δεν επέτρεψαν τον απόπλου του Π Λ Σ 138 του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας και το ταξίδι αναβλήθηκε για την επομένη.

Του Νίκου Πετάση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News