Ειδήσεις

Σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων της Βιάννου

Την ανησυχία της εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Βιάννου για «τη διαρκή υποβάθμιση, υποστελέχωση και υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας του δήμου Βιάννου», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της με αποτέλεσμα να «θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των κατοίκων της περιοχής».

Οδήμος Βιάννου εξέδωσε σχετικό ψήφισμα «για το φλέγον αυτό θέμα που χρήζει άμεσης λύσης», όπως αναφέρει και απαιτεί την κινητοποίηση όλων καλώντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, φορείς, συλλογικότητες, κινήματα και πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα τους, συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη κινητοποίηση την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Βιάννου.

Επίσης καλούν όλα τα κόμματα να λάβουν θέση για το ζήτημα αυτό, που όπως αναφέρουν «είναι ζωής και θανάτου, τους βουλευτές του Ηρακλείου να τοποθετηθούν δημόσια και να δεσμευτούν σε ενέργειες για την επίλυσή του».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Ήδη σε προηγούμενη συνάντηση μας επισημάναμε τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας αναφορικά με την προσβασιμότητα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας:

1) Η 24ωρη κάλυψη του ασθενοφόρου (επάρκεια οδηγών)

2) Επάνδρωση μικροβιολογικού εργαστηρίου

3) Επάνδρωση ακτινολογικού εργαστηρίου

4) Καθημερινή κάλυψη παιδιάτρου

5) Καθημερινή κάλυψη οδοντιάτρου

6) Επάρκεια ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού

7) Στελέχωση και λειτουργία των Περιφερειακών ιατρείων.

Ο δήμος Βιάννου μάλιστα εξέδωσε ήδη σχετικό ψήφισμα για το φλέγον αυτό θέμα που χρήζει άμεσης λύσης και απαιτεί την κινητοποίηση όλων μας.

Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, φορείς, συλλογικότητες, κινήματα, όλους τους πολίτες του νομού μας να στηρίξουν τον αγώνα μας και να συμμετέχουν στην προγραμματισμένη κινητοποίηση αυτή την Πέμπτη 23/10/2014 και ώρα 10:00 πμ στην κεντρική πλατεία της Βιάννου.

Καλούμε όλα τα κόμματα να λάβουν θέση για το ζήτημα αυτό, που είναι ζωής και θανάτου, τους βουλευτές του Ηρακλείου να τοποθετηθούν δημόσια και να δεσμευτούν σε ενέργειες για την επίλυση του».

Σχόλια