Ειδήσεις

Λιγότερα εμπόδια για τις επιχειρήσεις

Ο καλύτερος συντονισμός των υπηρεσιών αλλά και η διευκόλυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Σηφάκης Αντύπας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος και διευκόλυνσης της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, αλλά πολύ περισσότερο της μείωσης των προστίμων που καλούνται να πληρώσουν πολλές επιχειρήσεις.

Με αυτήν αλλά και άλλες κινήσεις που θα ακολουθήσουν η Περιφέρεια Κρήτης θα επιδιώξει να ξεπεράσει το βραχνά των μεγάλων γραφειοκρατικών εμποδίων για την αδειδότηση μιας  επιχείρησης.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε ότι κάποιοι επιχειρηματίες ταλαιπωρούνται μέχρι και ένα χρόνο για να καταφέρουν να λάβουν άδεια στα χέρια τους

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Αντύπας, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες με παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία για να μειωθούν και τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρήσεις.

Τη σύσκεψη απασχόλησε έντονα και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για το εκτός καταστήματος εμπόριο με στόχο την ενιαία πολιτική και αντιμετώπιση σε όλη την περιφέρεια.

Σχόλια