Ειδήσεις

Ελεύθερος ο 83χρονος δράστης

Συνολικά 6 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης έγιναν στάχτη από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη 1:30 το μεσημέρι ανάμεσα στα χωριά Σκηνές και Βατόλακκος του δήμου Πλατανιά Χανίων.

Στο μεταξύ, νωρίτερα απόψε έγινε μια προσαγωγή, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη. Δράστης του εμπρησμού από αμέλεια ένας 83χρονος κάτοικος της περιοχής, ο οποίος φέρεται να έβαλε φωτιά για να κάψει καλάμια.

Ο 83χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, πριν από λίγο και μετά την απολογία του και λόγω ηλικίας αφέθηκε ελεύθερος, ενώ του ορίστηκε δικάσιμος. Την προανάκριση της υπόθεσης να διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Χανίων.  

Η φωτιά ξεκίνησε από ρυάκι και είχε ανοδική τάση καίγοντας στο πέρασμα της συγκεκριμένα 3 στρέμματα δασικής και άλλα 3 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Όπως τόνισε ο διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων κ. Πρωτοπαπαδάκης, όπου συντόνιζε την κατάσβεση επρόκειτο για μια πολύ δύσβατη περιοχή. «Δεν υπάρχουν στο φλεγόμενο σημείο αγροτικοί δρόμοι για την προσέγγιση μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων».

Παρά το γεγονός ότι δεν έπνεαν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι, ο ίδιος ανέφερε πως το έργο των πυροσβεστών δυσχέραινε η μεικτή βλάστηση αγροτοδασικής έκτασης που υπάρχει στην περιοχή. Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, ενώ στην κατάσβεσή της επιχείρησαν 13 πυροσβέστες, ένας εθελοντής πυροσβέστης κι 6 οχήματα.

Αξίζει να αναφερθεί πως ακόμη και κάτοικος της περιοχής συνέδραμε με το τρακτέρ του για να τεθεί υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά. Αν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, το έργο για την πλήρη κατάσβεση συνεχίζεται, ενώ μέχρι το πρωί αναμένεται να βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή για τυχόν αναζωπύρωση.

Σχόλια