default-image

Τα πρόστιμα και οι αδειοδοτήσεις στο μικροσκόπιο

Κρήτη
Τα πρόστιμα και οι αδειοδοτήσεις στο μικροσκόπιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταχύτερη έκδοση εμπορικών αδειών, αλλά και τα υψηλά πρόστιμα που επιβάλλονται στους πλανόδιους πωλητές και τους πωλητές λαϊκών αγορών βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης στην Περιφέρεια την οποία συγκάλεσε σήμερα Τρίτη ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, αρμόδιος για θέματα επιχειρηματικότητας-εμπορίου-καινοτομίας, Αντίπας Σηφάκης.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο εκτελεστικός γραμματέας Νίκος Ραπτάκης, ο νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας Γρηγόρης Τσιούκας, η γενική διευθύντρια Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης Μάρω Αντωνακάκη και υπηρεσιακά στελέχη των τεσσάρων τμημάτων Εμπορίου των Περιφερειακών Ενοτήτων, εξετάστηκε ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων και η εξεύρεση λύσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Σηφάκης, υπάρχει μεγάλη προθυμία εκ μέρους των μικρομεσαίων επιχειρηματιών του νησιού για τη βελτίωση όλων των θεμάτων που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο, ενώ για τα επιμέρους θέματα των αδειοδοτήσεων και των προστίμων, όπως είπε, θα υπάρξει στενότερη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων ώστε αφενός για τις αδειοδοτήσεις οι διαδικασίες να γίνουν ταχύτερες και αφετέρου να περιοριστεί το ύψος των προστίμων.

Στόχος, όπως είπε ο κ. Σηφάκης, είναι «εντός 1-2 ημερών να μπορούμε να εκδίδουμε μια άδεια». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Περιφέρεια Κρήτης διαθέτει ένα έμπειρο προσωπικό και οι άδειες μπορούν να εκδίδονται πολύ πιο σύντομα.

Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα για παραβάσεις που γίνονται, ο κ. Σηφάκης τόνισε ότι «έχουμε παρατηρήσει ότι είναι δυσανάλογα για το λόγο που έχουν επιβληθεί. Τα πρόστιμα είναι πάρα πολύ υψηλά και εμείς προσπαθούμε σε συνεργασία με το νομικό σύμβουλο της Περιφέρειας να βρούμε τρόπους ώστε να κάνουμε ακόμα και παρεμβάσεις στα υπουργεία για να περιοριστεί το ύψους τους».

Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης Μάρω Αντωνακάκη επισήμανε ότι στη σύσκεψη εξετάστηκε η εφαρμογή του νέου νομικού πλαισίου του νόμου 4264 του 2014 που αφορά στην άσκηση δραστηριοτήτων εμπορικών καταστημάτων και συγκεκριμένα το πλανόδιο, υπαίθριο, στάσιμο εμπόριο με σκοπό να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News