Ειδήσεις

Στο εδώλιο για το θάνατο της φίλης του

Αθώο έκρινε τον 31χρονο κατηγορούμενο για θανατηφόρο έκθεση της φίλης του πριν από πέντε χρόνια, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο νεαρός που κατηγορείτο ότι είχε αφήσει τη φίλη του να πεθάνει μετά από χρήση ναρκωτικών που είχαν κάνει από κοινού, δεν είχε τον έλεγχο των πράξεών του, αφού και αυτός ήταν "υπό την επήρεια".

Το περιστατικό συνέβη σε εγκαταλελειμμένο κτίριο από της λεωφόρου Ικάρου, στο ύψος του Κατσαμπά όπου οι αστυνομικοί βρήκαν νεκρή τη νεαρή κοπέλα. Ο σύντροφός της συνελήφθη στη συνέχεια και κατηγορήθηκε ότι την άφησε να πεθάνει, αφού είχαν κάνει μαζί χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Στην περίπτωση της 29χρονης η χρήση του κοκτέιλ των ναρκωτικών που κατανάλωσαν από κοινού ήταν μοιραία.

Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν αθωωτική και ο κατηγορούμενος αθωώθηκε, καθώς δεν τηρούνταν όλοι οι όροι προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η θανατηφόρα έκθεση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης κατέθεσε και η γιατρός που υποστήριξε πως και ο κατηγορούμενος σήμερα θα ήταν νεκρός αν εκείνο το πρωί οι συγγενείς του, που τον αναζητούσαν, δεν έσπευδαν έγκαιρα στο στέκι των ναρκομανών.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπιση του 31χρονου, νομικά είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης, πλην όμως, καμία από τις δύο οικογένειες δε βγήκε αλώβητη από το σπίτι εκείνο το βράδυ και πως θα πρέπει γενικότερα να μας απασχολήσει η μάστιγα των ναρκωτικών και τα άτομα που προμηθεύουν τους τοξικομανείς με αυτά.

Σχόλια