Ειδήσεις

Μαριάς σε Σουλτς: "Συζήτηση για τις αποζημιώσεις τώρα"

Παρέμβαση του αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR) και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 20/10/2014 για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

«Άμεση εγγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδας»

Σε σημερινή του παρέμβαση ο στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο κ. Μαριάς επανέφερε τη γνωστή πρότασή του για εγγραφή των οφειλών της Γερμανίας στον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδας.

Μιλώντας για το ευρωπαϊκό εξάμηνο για το συντονισμό των οικονομικών πολιτικών των κρατών-μελών της Ε.Ε., ο ευρωβουλευτής επισήμανε ότι (το ευρωπαϊκό εξάμηνο) αποτελεί ένα «αντιδημοκρατικό εργαλείο για τον έλεγχο των προϋπολογισμών των κρατών-μελών στο πλαίσιο της γερμανικής Ευρώπης».

Μάλιστα, όπως είπε, η Ελλάδα θα παραμείνει σε συνεχή ενισχυμένη εποπτεία μέχρις ότου να εξοφλήσει το 75% του χρέους της προς την Ε.Ε., δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα μέχρι το 2050.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η Ελλάδα μπορεί να βγει από την ενισχυμένη εποπτεία μόνο εάν διεκδικήσει την άμεση εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας. Δηλαδή τα 108 δισ. ευρώ χωρίς τόκους για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις και τα 54 δισ. ευρώ χωρίς τόκους για το κατοχικό δάνειο. Ήτοι εν συνόλω 162 δισ. ευρώ χωρίς τόκους.

Για το λόγο αυτό καλούμε για άλλη μια φορά την ελληνική κυβέρνηση να εγγράψει στον κρατικό προϋπολογισμό το σύνολο των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα που είναι και ληξιπρόθεσμες και απαιτητές και έντοκες και ανέρχονται όπως προείπα σε 162 δισ. ευρώ χωρίς τόκους.

Γιατί η Ελλάδα είναι ο δανειστής και η Γερμανία ο οφειλέτης.

Μόνο έτσι η Ελλάδα θα μπορέσει να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία και να πάψει να είναι ένα γερμανικό προτεκτοράτο στο έλεος της τρόικας και των μνημονίων», κατέληξε ο Νότης Μαριάς.

Σχόλια