Ειδήσεις

Πώς θα αντιμετωπίσουμε τις αυτοκτονίες λόγω της κρίσης

Η Κρήτη βρίσκεται σε μια από τις πρώτες θέσεις πανελλαδικά στις αυτοκτονίες, παρουσιάζοντας μια ιδιαίτερα ανησυχητική αύξηση τα τελευταία "δύσκολα" για την ελληνική κοινωνία (οικονομικά και όχι μόνο) χρόνια. Το φαινόμενο αυτό επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί και ως μία πρώτη κίνηση η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας/Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης οργανώνει ημερίδα με θέμα "Αυτοκτονία: Φαινόμενο της Οικονομικής Κρίσης: Εναλλακτικές Προτάσεις αντιμετώπισής της".

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 από τις 8:30 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα στην αίθουσα "Ανδρόγεω" του Δήμου Ηρακλείου με το συντονισμό των εντεταλμένων συμβούλων Ψυχικής Υγείας Μαρίας Τζανακάκη-Μελισσάρη και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά.

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναζητηθούν λύσεις που θα συνδράμουν στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη στήριξη των ατόμων που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης αλλά και στην ευαισθητοποίηση του οικογενειακού και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντός τους, καθώς και η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για τη στήριξη που μπορούν να τους παρέχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν καθηγητές Πανεπιστημίου και εξειδικευμένοι επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων που θα αναλύσουν διεξοδικά το θέμα σε τρεις συνεδρίες. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι οι Αλέξανδρος Βγόντζας, Τάσος Φιλαλήθης, Βασίλης Κονταξάκης κ.ά.

Σχόλια