default-image

Έτσι θα "υποδεχτούμε" τον ιό του Έμπολα

Κρήτη
Έτσι θα "υποδεχτούμε" τον ιό του Έμπολα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο "πυρετός της αναμονής του Έμπολα" έχει καταλάβει και την Ελλάδα και, πέρα από τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σχετικά στο Ηράκλειο την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, γίνονται ακόμη και ασκήσεις ετοιμότητας!

Το νοσοκομείο που θα δεχτεί το μεγαλύτερο βάρος σε περίπτωση κρουσμάτων του θανατηφόρου ιού στην Ελλάδα είναι το "Αμαλία Φλέμιγκ", όπου την περασμένη Παρασκευή 17/10 πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας.

Στην Κρήτη «σημείο αναφοράς για τον Έμπολα», παρά την εγρήγορση και στελέχωση όλων των νοσοκομείων και κέντρων υγείας στο Νότο, θα είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, «στα πλαίσια πάντα της πρόληψης», όπως είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη ο ΔΥΠΕάρχης Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης.

Ιδιαίτερη μέριμνα σύμφωνα με τον ίδιο θα δοθεί στα νότια παράλια της Κρήτης με την ενημέρωση του προσωπικού στο ενδεχόμενο παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών.

Η πρώτη άσκηση ετοιμότητας

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο, η άσκηση στο "Αμαλία Φλέμινγκ" βασίστηκε σε εικονικό περιστατικό ασθενούς με τον ιό, που θεωρητικά έπρεπε να μεταφερθεί και να νοσηλευτεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου αναφοράς της Αθήνας.

Γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, ντυμένοι με ειδικές στολές υποδέχθηκαν στο νοσοκομείο τον "ασθενή" και ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ.

Ήδη, στο νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμινγκ" έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος σε αυτόνομο κτίριο και έχει εξοπλιστεί πλήρως με τα κατάλληλα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά για να φιλοξενήσει, εάν χρειαστεί, ένα πιθανό περιστατικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News