default-image

Εικόνες ντροπής στο ΒΟΑΚ... Σκουπίδια παντού

Κρήτη
Εικόνες ντροπής στο ΒΟΑΚ... Σκουπίδια παντού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα απέραντο σκουπιδαριό κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός της "Νέας Κρήτης" σε πολλά σημεία της εθνικής οδού κοντά στο Ηράκλειο. Εικόνες ντροπής που φωτογραφίζουν τουρίστες, τη στιγμή μάλιστα που ο τουρισμός δίνει ζωή στην τοπική οικονομία και την ώρα που οι αρμόδιοι φορείς καταβάλλουν προσπάθειες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Πρόκειται για σημεία του ΒΟΑΚ που είναι εντός του σχεδίου πόλης, για τα οποία την ευθύνη συντήρησης και καθαρισμού έχει ο Δήμος Ηρακλείου, όπως μας επιβεβαίωσε ο διευθυντής του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης, ο οποίος επικαλέστηκε σχετική απόφαση του 2010 από τον τότε γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Αθανάσιο Καρούντζο.

Άθλιες εικόνες, τις οποίες σχολιάζουν τουρίστες και μέσα στο ταξί, όπως μας δήλωσαν επαγγελματίες, οι οποίοι νιώθουν ντροπή αλλά και αμηχανία κάθε φορά που διασχίζουν τα επίμαχα σημεία, επιρρίπτοντας ευθύνες στη δημοτική Αρχή Ηρακλείου, η οποία είναι αρμόδια για τον καθαρισμό του ΒΟΑΚ σε τμήματα που είναι εντός σχεδίου και εντός των ορίων οικισμών.

«Ας πιάσουν τις σκούπες και ας κάνουν πράξη τα λόγια που ακούγαμε προεκλογικά», τονίζουν με αγανάκτηση δημότες του Ηρακλείου, οι οποίοι λένε με νόημα: «Τους ψηφίσαμε για κάτι καλύτερο. Όχι για χειρότερα. Τουλάχιστον ας μαζέψουν τα σκουπίδια από την εθνική οδό, απ' όπου διέρχονται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, αντικρίζουν τον... πολιτισμό μας».

Μερίδιο ευθύνης

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις απαράδεκτες εικόνες έχουν και οι δημότες, οι οποίοι ρίχνουν από το αυτοκίνητό τους κάθε λογής σκουπίδια στην εθνική οδό, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν αρκετά βήματα ακόμη για την... ευαισθητοποίησή τους.

Η "Νέα Κρήτη" επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και υπεύθυνο για τη συντήρηση τμημάτων της εθνικής οδού Ηρακλείου κ. Χάρη Μαμουλάκη, ο οποίος μας ανέφερε ότι αναμφίβολα θα δοθεί βάρος από τη δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει συνάντηση με το διευθυντή του ΟΑΚ, προκειμένου να συζητήσουν σε βάθος καίρια ζητήματα, ώστε να γίνει και ένας καλός προγραμματισμός.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News