default-image

"Το ΠΑΓΝΗ σημείο αναφοράς για τον Έμπολα" (Ηχητικό)

Κρήτη
"Το ΠΑΓΝΗ σημείο αναφοράς για τον Έμπολα" (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα είναι «σημείο αναφοράς για τον Έμπολα» παρά την εγρήγορση και στελέχωση όλων των νοσοκομείων και κέντρων υγείας στο Νότο, «στα πλαίσια πάντα της πρόληψης», είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη ο ΔΥΠΕάρχης Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης.

Ιδιαίτερη μέριμνα σύμφωνα με τον ίδιο θα δοθεί στα νότια παράλια της Κρήτης με την ενημέρωση του προσωπικού στο ενδεχόμενο παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών.

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιήσει η ΔΥΠΕ την Παρασκευή στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, οπότε και οι φορείς υγείας παράλληλα με τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, λιμενικοί, αστυνομικοί, αλλά και οι εργαζόμενοι στις πύλες εισόδου του νησιού θα λάβουν οδηγίες για την αντιμετώπιση ενδεχόμενα κάποιου κρούσματος. Οι κατευθύνσεις θα δοθούν από το λοιμωξιολόγο κο Αχιλλέα Γκίκα.

Απαιτείται «εγρήγορση και όχι πανικός», το μήνυμα προς πολίτες και φορείς του ειδικού λοιμωξιολόγου στο ΚΕΛΠΝΟΟ Σωτήρη Τσιόδρα στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

Ο καθηγητής είπε πως οι φορείς πρέπει άμεσα να πάρουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται, ενώ οι πολίτες που πρόσφατα επισκέφτηκαν περιοχές όπου υπάρχουν αναφορές για κρούσματα του ιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News