default-image

Διαβεβαίωση Σαμαρά για το μισθολογικό των ενστόλων

Ελλάδα
Διαβεβαίωση Σαμαρά για το μισθολογικό των ενστόλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η πολιτεία, θα κάνει κάθε δυνατό για να ικανοποιήσει και το μισθολογικό πρόβλημα των Σωμάτων Ασφαλείας», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας χαιρετισμό στον απολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική περίοδο 2014.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως «παρά την ασφυκτική δημοσιονομική συγκυρία, θέλουμε να προσφέρουμε με ό,τι μέσο μπορούμε και να συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό του Σώματος» σημείωσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Η πολιτεία, θα το δείτε στην πράξη, θα κάνει κάθε δυνατό για να ικανοποιήσει και το μισθολογικό πρόβλημα των Σωμάτων Ασφαλείας».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του Σώματος έχουν δρομολογηθεί εργασίες για την προμήθεια 372 νέων οχημάτων, που θα ενταχθούν στην Πυροσβεστική.

Συμπλήρωσε πως είναι στο τελικό στάδιο η διαδικασία εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος εξοπλισμού και έχει ξεκινήσει άλλη διαδικασία, έτσι ώστε στην επόμενη αντιπυρική περίοδο νέα εναέρια μέσα να συνδράμουν το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται πως η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει δικαιώσει τους ένστολους για τη μείωση των αποδοχών τους, κρίνοντας πως οι αποδοχές τους πρέπει να επιστρέψουν στο καθεστώς του Αυγούστου του 2012, πρoτού μειωθούν κατά την επιταγή των μνημονιακών νόμων.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Συμμόρφωσης της Ολομέλειας του ΣτΕ έδωσε προθεσμία δύο μηνών στο Υπουργείο Οικονομικών για να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ολομέλειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News