Ειδήσεις

Σύγχρονο κρυφό σχολειό - Εικόνες που σοκάρουν (video)

Τριτοκοσμικές συνθήκες δημόσιας εκπαίδευσης σε Γυμνάσιο του Ηρακλείου αποκαλύπτει το neakriti.gr, με το μάθημα να γίνεται σε παγκάκια και στο αύλειο χώρο του σχολείου, λόγω της έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας.

Και όμως στον 21ο αιώνα όσο απίστευτο και αν ακούγεται, αυτό αποτελεί μια τραγική πραγματικότητα στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης στο Ηράκλειο. Ο λόγος για τους μαθητές της πρώτης Γυμνασίου Γουβών, στο χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών.

Με φόντο τις εικόνες ντροπής, οι μαθητές που κάνουν μάθημα στα παγκάκια φροντίζουν να φορούν ζεστά ρούχα, αφού είναι… εκτεθειμένοι και στις κακές καιρικές συνθήκες, με τη θέρμανση να θεωρείται στη περίπτωση τους ως… πολυτέλεια.

Ο τηλεοπτικός φακός της "ΚΡΗΤΗ TV" κατέγραψε πώς γίνεται το μάθημα στο "σύγχρονο κρυφό σχολειό", όπου παράλληλα έχει χαθεί ένας μεγάλος αριθμός διδακτικών ωρών εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Μαθητές και γονείς αγανακτούν, για την αδιαφορία των αρμοδίων να δώσουν άμεσα λύση, προκειμένου το μάθημα να γίνεται με ασφάλεια.

Συνθήκες τριτοκοσμικές…. με τους καθηγητές να γράφουν σε χαρτί όσα θα ήθελαν να γράψουν στον... αόρατο πίνακα, με τη γνώση να μοιράζεται χέρι με χέρι.

Της Γεωργίας Μακάκη

Σχόλια