Ειδήσεις

Ελεύθεροι με όρους οι φοιτητές με το χασίς

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι δύο φοιτητές που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα με περίπου μισό κιλό χασίς. Αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού και είχε διαταχθεί η προσωρινή κράτησή τους.

Υπενθυμίζεται, όπως είχε γράψει πρώτο το neakriti.gr, ότι το Σάββατο αστυνομικοί του ΤΑΕ πραγματοποίησαν έρευνα στην γκαρσονιέρα των 20άρηδων φοιτητών στην οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 427 γραμμάρια κάνναβης.  

Ήταν φοιτητές στα ΤΕΙ Ηρακλείου, όμως δεν τους ενδιέφεραν μονάχα οι σπουδές, αλλά, όπως απεδείχθη - σύμφωνα με την Αστυνομία - και τα ναρκωτικά, και συγκεκριμένα η κάνναβη. Συνελήφθησαν στο σπίτι που συγκατοικούν να έχουν στην κατοχή τους περίπου μισό κιλό χασίς και ζυγαριά ακριβείας, και συγκεκριμένα 427 γραμμάρια κάνναβης.

Εκτός από τα ναρκωτικά οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μία ζυγαριά, στην οποία εκτιμάται πως ζυγίζονταν το χασίς προκειμένου να μοιραστεί σε δόσεις καθώς είχε υπολείμματα κάνναβης στην επιφάνειά της. Ακόμη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μεταλλική ράβδος, πτυσσόμενο μαχαίρι με μήκος λάμας 10 εκ., ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης και εξάρτημά του.

Σχόλια