default-image

Έξι χρόνια στον 32χρονο που εξαπάτησε τον Γ. Αμανατίδη

Κρήτη
Έξι χρόνια στον 32χρονο που εξαπάτησε τον Γ. Αμανατίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχε επιστρατεύσει κάθε ευφάνταστη ιδιότητα και δικαιολογία για να μπορεί να προσεγγίζει τα θύματά του. Ο λόγος για τον 32χρονο "φαντομά", που κάθισε σήμερα στο εδώλιο με αφορμή την εξαπάτηση και το βαρύ φέσι που έβαλε στον γνωστό ποδοσφαιριστή Γιάννη Αμανατίδη.

Ο γνωστός επιθετικός, φαίνεται ότι άφησε ακάλυπτη την άμυνά του όταν ο κατηγορούμενος του συστήθηκε ως πιλότος και του υποσχέθηκε και έκπτωση για όσα εισιτήρια είχε ανάγκη. Για τις προσωπικές του μετακινήσεις, καθώς αγωνιζόταν στη Γερμανία, όσο και των δικών του ανθρώπων. Η εμπιστοσύνη που του έδειξε, ήταν ολέθριο λάθος, καθώς με τη χρήση των προσωπικών στοιχείων του, ο 32χρονος έφτασε στο σημείο να τον χρεώσει με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 50.000 ευρώ.

Ο Γιάννης Αμανατίδης, όπως εξήγησε στο δικαστήριο  χρειάστηκε να τρέξει πολύ εκτός γηπέδου για ανακαλύψει το σύνολο της απάτης και να καταγγείλει τη δράση του νεαρού χρυσοδάχτυλου, ο οποίος φαίνεται να έχει εξαπατήσει και άλλους πολίτες, επιφανείς και μη. Στην περίπτωση Αμανατίδη ο 32χρονος είχε μεταπωλήσει δεκάδες αεροπορικά εισιτήρια τα οποία είχε κλείσει με τη χρήση των πιστωτικών καρτών του ποδοσφαιριστή.

Ο 32χρονος σήμερα κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του Εφετείου κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Ενώπιον των δικαστών ο ίδιος και ο συνήγορος του δήλωσαν πως πρόκειται για αθέτηση συμφωνίας που είχε κάνει με το βετεράνο ποδοσφαιριστή και όχι απάτη, αρνούμενος κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε εξαετή κάθειρξη. Ωστόσο άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι η υπόθεση να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Της Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News