default-image

"Εκλογές η λύση αλλά και η εθνική συνεννόηση"

Κρήτη
"Εκλογές η λύση αλλά και η εθνική συνεννόηση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα παιχνίδια των αγορών και η εμπλοκή της πολιτικής έχουν ως αποτέλεσμα την παράδοση της Δημοκρατίας σε αυτά», επισημαίνει ο πανεπιστημιακός και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

Ο καθηγητής Εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης επισήμανε πως οι ηγεσίες των κομμάτων πρέπει να τηρήσουν στάση ευθύνης και να απεμπλακούν από την πορεία της οικονομίας καθώς ο δρόμος που ακολουθούν είναι ολισθηρός.

Αναφορικά με τη συγκυβέρνηση και την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει να πέσει μόνο από τη συγκέντρωση ή όχι των 180 βουλευτών καθώς τα εσωτερικά της προβλήματα της οδηγούν προς την κατεύθυνση αυτή ανά πάσα στιγμή.

«Οι εκλογές είναι λύση αυτή την ώρα, αλλά χρειάζεται ένα μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης, καθώς βρισκόμαστε στο όριο οξύτατης εθνικής κρίσης. Για λόγους και συμβολικούς για τη Δημοκρατία, ο Κάρολος Παπούλιας τώρα θα έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλία συνάντησης των πολιτικών αρχηγών. Φοβάμαι ότι διαφορετικά παίζουμε οριακά με μία ανυπολόγιστη εθνική καταστροφή», είπε.

Ο κ. Πανούσης σημείωσε τέλος ότι η πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητείται πλέον, αλλά με μία Βουλή με λιγότερα κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει θέμα κυβερνητικών συνεργασιών ή μπορεί να οδηγηθούμε σε αλλεπάλληλες εκλογές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News