default-image

Ξεσηκωμός για το Καπετανάκειο (Ηχητικό)

Κρήτη
Ξεσηκωμός για το Καπετανάκειο (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάληψη πραγματοποιούν σήμερα οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ηρακλείου (Καπετανάκειο) αντιδρώντας στο χρονικό πλαίσιο που έβαλαν οι φορείς την περασμένη εβδομάδα σε ό,τι έχει να κάνει με την ολοκλήρωση των εργασιών του κτιρίου.

Η διατύπωση ότι το σχολείο τους δε θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από δύο χρόνια κινητοποίησε τους μαθητές, που διεκδικούν την ολοκλήρωση των εργασιών το ταχύτερο δυνατόν ώστε να μην κάνουν μάθημα πλέον σε λυόμενα και να κινδυνεύει η ακεραιότητά τους.

Οι μαθητές μάλιστα πραγματοποίησαν πορεία η οποία ξεκίνησε από την Περιφέρεια, στην πλατεία Ελευθερίας, και κατέληξε στο Δήμο, όπου σε συνάντηση με την αντιδήμαρχο Παιδείας Μαρία Καναβάκη έλαβαν την απάντηση ότι η δημοτική Αρχή θα μεριμνήσει ώστε να γίνουν κάποιες πρόσθετες εργασίες προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα πιέζουν για τη συνέχιση και αποπεράτωση των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία πέντε χρόνια στο Καπετανάκειο, με τη δημοτική Αρχή, όπως φαίνεται, να προσανατολίζεται τώρα σε νέα χρονοδιαγράμματα για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χάρης Μαμουλάκης στο Ράδιο 9,84 και την Αγγέλα Δουλγεράκη, «εντός του Οκτώβρη πιστεύουμε ότι θα είμαστε σε θέση να δώσουμε την οριστική μελέτη στην Περιφέρεια ώστε στη συνέχεια τα τεύχη δημοπράτησης να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ».

Σημειώνεται ότι στη 1:30 το μεσημέρι θα βρεθούν στο Καπετανάκειο ο κ. Μαμουλάκης και η κ. Καναβάκη για να συζητήσουν το τι μπορεί να γίνει ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και το έργο να ολοκληρωθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News