Ειδήσεις

Ικανοποιητική η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Λότζια

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση εθελοντών στο κάλεσμα της Λότζια για δεντροφύτευση στο χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου Ηρακλείου, προσπάθεια που εντάσσεται στη φιλοσοφία του δήμου για περισσότερο πράσινο στη πόλη.

Σήμερα, έγινε το πρώτο βήμα, με τη συμμετοχή να κρίνεται ως ικανοποιητική, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι προσπάθειες θα ενταθούν με στόχο την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση αρκετών περιοχών, όχι μόνο του κέντρου αλλά και συνοικιών.

Περισσότεροι από 70 εθελοντές έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στη δεντροφύτευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημοτικό Κυνοκομείο, δράση που οργανώθηκε από το τμήμα πρασίνου και τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.

«Είναι ωραία στιγμή να βλέπουμε κόσμο με μεράκι, όρεξη και ζήλο στη δεντροφύτευση, αλλά και σε άλλες δραστηριότητες εξωραϊσμού της πόλης», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και υπεύθυνος του Κυνοκομείου κ. Χάρης Μαμουλάκης.

«Η συμμετοχή εθελοντών είναι αθρόα. Αυτό δείχνει το πάθος και την αγάπη των πολιτών του Ηρακλείου για το περιβάλλον, τα ζώα και όχι μόνο», δήλωσε με ικανοποίηση ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Πέτρος Ινιωτάκης.

Ο χώρος αναβαθμίζεται αισθητικά και περιβαλλοντικά ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις-βελτίωσης της πρόσβασης προς το Δημοτικό Κυνοκομείο.

«Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η αύξηση των υιοθεσιών αδέσποτων, όπως δήλωσε ο Βασίλης Λαμπρινός».

Στόχος η διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να μεταβούν στο χώρο προκειμένου να υιοθετήσουν αδέσποτα, ενώ προς αυτή τη κατεύθυνση θα πραγματοποιηθεί καμπάνια ενημέρωσης και στα σχολεία.

«Στόχος μας είναι να αυξηθεί ο αριθμός υιοθεσιών αδέσποτων ζώων», δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου  κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή.

Στα σχέδια της δημοτικής Αρχής είναι και η επέκταση του χώρου για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, ενώ πολύ σύντομα θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις πλησίον του κυνοκομείου για τη φιλοξενία παραγωγικών ζώων, όπως πρόβατα, κατσίκια, αγελάδες κ.ά.

«Έχουμε νέες αρμοδιότητες για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα. Έχουμε επέμβει σε 3 περιστατικά μέσα σε διάστημα ενός μήνα, με τα αποτελέσματα να είναι ικανοποιητικά», δήλωσε ο κ. Φωτάκης, εργαζόμενος στο τμήμα περισυλλογής αδέσποτων ζώων.

Της Γεωργίας Μακάκη

Σχόλια