Ειδήσεις

Παίρνει θέση στο θέμα του "κρητικού πολέμου" στην Ευρωβουλή

Μετα την αντιπαράθεση που διαμορφώθηκε για τις γερμανικές αποζημιώσεις, θέση παίρνει ο Αριστομένης Συγγελάκης και η Συντονιστική επιτροπή του εθνικού συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

 Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο αγώνας για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι μία εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση. Απαιτεί γνώση, ετοιμότητα και ικανότητα. Οι Έλληνες ευρωβουλευτές θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμοι να ενεργούν  με πληρότητα όποτε τίθεται το μέγιστο αυτό Εθνικό θέμα.

 Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και να θέτουν  το ζήτημα ακαίρως, σε αναρμόδιες επιτροπές. Η Διεκδίκηση είναι σε κρίσιμο στάδιο και κάθε πράξη προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να είναι οργανωμένη και σοβαρή.  Έχουμε πάρα πολλά να καταγγείλουμε για την κατάσταση στην οποία έφεραν την Πατρίδα και το Λαό μας  oι λαθεμένες ενέργειες πολλών προηγουμένων κυβερνήσεων.

«Oυδείς Έλληνας ευρωβουλευτής παρίστατο»

Όχι ,όμως και γι' αυτά που συνέβησαν προχθές στην αναρμόδια επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου  OΥΔΕΙΣ  Έλληνας  ευρωβουλευτής παρίστατο.

Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές συναντήθηκαν εχθές σε σύσκεψη που κάλεσε ο Μανώλης Γλέζος για τις γερμανικές οφειλές  και  το ζήτημα θεωρείται λήξαν.

Σκοπός μας δεν είναι να διχάσουμε καταγγέλλοντας τους πάντες ως εθνικούς μειοδότες. Σκοπός μας είναι η Ενότητα και η Ομοψυχία του Λαού μας στον άξονα της διεκδίκησης.

Και,όλοι μαζί, να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία το δύσκολο αγώνα της ικανοποίησης  των δίκαιων αιτημάτων του Εθνικού μας Συμβουλίου και ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.

Η ανακοίνωση που άναψε φωτιές

Yπενθυμίζεται ότι "Κρητικός πόλεμος" σημειώθηκε στην Ευρωβουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Η ανακοίνωση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη που υποστήριξε ότι Έλληνες ευρωβουλευτές - ανάμεσά τους οι Κρητικοί Μ. Κεφαλογιάννης, Ν. Ανδρουλάκης και Γ. Γραμματικάκης - δεν υπερψήφισαν την πρόταση του ευρωβουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Νότη Μαριά για να συζητηθεί στα ευρωπαϊκά όργανα η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων, προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Σχόλια