default-image

Η απρόσμενη εξέλιξη στην ιστορία της Ολλανδέζας

Κρήτη
Η απρόσμενη εξέλιξη στην ιστορία της Ολλανδέζας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία που ξεδιπλώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, και για την οποία διαβάσατε και μέσα από τις στήλες της  εφημερίδας "Ν.Κ.", της 53χρονης Ολλανδέζας που ήρθε στην Κρήτη αναζητώντας τις ρίζες της και τη μητέρα που ποτέ δε γνώρισε, ενδέχεται να έχει αίσιο τέλος!

Το κουβάρι του μυστηρίου γύρω από την ταυτότητα της μητέρας της Αντουανέτ ντε Μπερ έχει αρχίσει να ξετυλίγεται και μένει να δούμε αν η ιστορία που θα διαβάσετε στη συνέχεια θα έχει σχέση με την υπόθεση αυτή.

Πρόκειται για την ιστορία ενός νεογέννητου κοριτσιού από τα Χανιά, που, σύμφωνα με μαρτυρία, τελικά κατέληξε στη βρεφοδόχο του Γερωνυμάκειου Βρεφοκομείου στο Ηράκλειο την ίδια χρονική περίοδο που βρέθηκε και η 53χρονη Αντουανέτ ντε Μπερ.

Αν η μαρτυρία επιβεβαιωθεί - η οποία έγινε τηλεφωνικά στη "Ν.Κ." από άτομο που για ευνόητους λόγους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του - τότε θα τεθεί τέρμα στην αγωνία και σε έναν αγώνα μιας ολόκληρης ζωής να βρει επιτέλους τις κρητικές της ρίζες η Αντουανέτ, που γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και διαμένει στην Ολλανδία.

Η "άλλη ιστορία"

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, πολλά είναι εκείνα τα στοιχεία που "δένουν" την υπόθεση και ανοίγουν ένα δρόμο προς τα Χανιά για να πραγματοποιηθεί ίσως εκείνο το όνειρο που έκανε από τότε που θυμάται τον εαυτό της η Αντουανέτ: Να συναντήσει σε τούτη τη ζωή τη μάνα που την έφερε στον κόσμο και να τη σφίξει στην αγκαλιά της. Ή, σε περίπτωση που δε ζει η μητέρα της, να μάθει επιτέλους από... πού κρατά η σκούφια της και να γνωρίσει συγγενείς της.

Ο άνθρωπος που επικοινώνησε μαζί μας έκανε λόγο για ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε την ίδια χρονική περίοδο με την Αντουανέτ στα Χανιά. Σε γενικές γραμμές, καθώς δεν μπορούν να γραφτούν προσωπικά δεδομένα, η μητέρα του ήταν τότε επαγγελματίας και είχε δική της επιχείρηση. Ήταν επίσης παντρεμένη με παιδιά, με το σύζυγό της να λείπει στα ξένα. Το μωρό δεν ήταν δικό του και η εγκυμοσύνη έμεινε μέχρι τον τοκετό κρυφή, μιας και ο σύζυγος έλειπε.

Όταν γεννήθηκε το κοριτσάκι, ο βιολογικός πατέρας ενημέρωσε την οικογένειά του για το γεγονός. Έγινε όμως μεγάλη φασαρία και επιχειρήθηκε να "κουκουλωθεί", όπως κι έγινε, η ιστορία. Το νεογέννητο, συνοδεία της γιαγιάς του και μάνας της μητέρας του, με ένα σημείωμα που έγραφε "αδήλωτο" βρέθηκε σε περιοχή των Χανίων. Είχε αποφασιστεί να το πάνε σε μια συγγενή πρώτου βαθμού του πατέρα και να το αφήσουν για να το υιοθετήσει, καθώς δεν είχε δικά της παιδιά. Όμως έγιναν τότε δύο πράγματα: Το ένα ήταν ότι το πήγαν σε λάθος σπίτι και το άφησαν, όπου ειδοποιήθηκε μάλιστα, όπως αναφέρει η μαρτυρία, η Αστυνομία. Και το άλλο ήταν ότι η άκληρη γυναίκα τελικά δε θέλησε να το κρατήσει, προφανώς επειδή ακούστηκε το συμβάν.

Στο Γερωνυμάκειο

Το κοριτσάκι, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία, βρέθηκε στη βρεφοδόχο του Γερωνυμάκειου Βρεφοκομείου στο Ηράκλειο. Και η Αντουανέτ είχε βρεθεί τότε εκεί, και μάλιστα όταν ήταν μόλις 11 ημερών. Ο βιολογικός πατέρας του κοριτσιού παντρεύτηκε και έκανε δική του οικογένεια. Σήμερα, αν θα ζούσε, θα ήταν 84 ετών, ενώ η μητέρα του κοριτσιού αν ζει, σίγουρα είναι μικρότερη του ανθρώπου εκείνου με τον οποίο είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις σε μια δύσκολη εποχή.

Το σημείωμα

Η 53χρονη Αντουανέτ, που έχει κάνει τη δική της οικογένεια, το μόνο που γνωρίζει είναι ότι η μητέρα της την άφησε στη βρεφοδόχο του Γερωνυμάκειου Βρεφοκομείου στο Ηράκλειο και το μόνο που έχει στα χέρια της και το κρατά σαν φυλαχτό είναι το σημείωμα που άφησε τότε η μητέρα της. Ένα σημείωμα σε κόλλα τετραδίου, όπου ανέφερε η μητέρα της ότι θα γυρνούσε να την πάρει από το ορφανοτροφείο και ότι ήταν αβάπτιστη και αδήλωτη η κόρη που γέννησε...

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Αγαπημένη μου μαμά»

Συνεχώς σκέφτεται γιατί δεν επέστρεψε η μητέρα της. Δίχως να την κατηγορεί σε τίποτα και αποκαλώντας την «αγαπημένη μου μαμά», εξακολουθεί να ψάχνει με αγωνία και ίσως με αυτήν την ιστορία, που ήταν κρυμμένη μισό αιώνα, βρει το νήμα που οδηγεί στην πραγματοποίηση του στόχου της.

Εμείς ό,τι στοιχεία έχουμε είναι στη διάθεσή της για να βοηθηθεί κι ευχόμαστε ολόψυχα αυτές τις μέρες που βρίσκεται στην Κρήτη και ψάχνει για τις ρίζες της να μάθει επιτέλους ποια και από πού είναι!

Της Ιωάννας Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News