Ειδήσεις

Επιχείρηση αντιρύπανσης στο λιμάνι λόγω... "Παυσανία"

Επιχείρηση αντιρύπανσης πραγματοποιήθηκε στην προβλήτα 4 στο λιμάνι του Ηρακλείου μετά την επικίνδυνη κλίση του παροπλισμένου πλοίου "Παυσανίας", όπου υπήρξε εσωτερικό ρήγμα με συνέπεια να ημιβυθιστεί λόγω της εισροής υδάτων.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος θαλάσσιας ρύπανσης», διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι, οι οποίοι προχώρησαν στη λήψη των αναγκαίων μέτρων ενώ παράλληλα θα στραφούν προς τον ανάδοχο ώστε να προχωρήσει άμεσα στην ασφαλή απομάκρυνσή του.

Μετά την επικίνδυνη κλίση του παροπλισμένου "Παυσανία", το οποίο ημιβυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων σήμανε συναγερμός στις λιμενικές Αρχές.

Ιδιώτης ενημέρωσε χθες το απόγευμα το Λιμεναρχείο και άμεσα έσπευσαν στελέχη του Λιμενικού και σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη διενέργεια απάντλησης υδάτων.

Από Ιδιωτική εταιρεία αντιρύπανσης τοποθετήθηκαν, προληπτικά, πλωτά φράγματα περιμετρικά του πλοίου, με τους αρμόδιους να τονίζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος θαλάσσιας ρύπανσης.

Το συγκεκριμένο πλοίο τέθηκε σε ακινησία και εγκαταλείφθηκε από τον πλοιοκτήτη του, το 2007.

Από επιτροπή της Επιθεώρησης του Λιμεναρχείου είχε χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο και επιβλαβές, ενώ παράλληλα είχαν κινηθεί οι διαδικασίες απομάκρυνσής του.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ Μαρίνο Πατακό, πρόσφατα, το Λιμεναρχείο Ηρακλείου δεν άναψε το "πράσινο φως" για τη ρυμούλκηση του "Παυσανία" από τον ανάδοχο διότι δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις, εξέλιξη που όπως είπε απέτρεψε τα χειρότερα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν απομακρυνθεί συνολικά 6 ναυάγια και παροπλισμένα πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία χαρακτηρισμού ως επικίνδυνου και επιβλαβούς ενός ρυμουλκού.

Της Γεωργίας Μακάκη

Σχόλια