default-image

Γκρίνιες στην ΠΕΔ για τις θέσεις στο Δ.Σ.

Κρήτη
Γκρίνιες στην ΠΕΔ για τις θέσεις στο Δ.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Απόνερα" σήκωσαν οι αρχαιρεσίες στην Περιφερειακή Ένωσης Δήμων Κρήτης για τη συγκρότηση του Δ.Σ. του οργάνου σε Σώμα... Το γεγονός ότι και τις 5 θέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ τις καταλαμβάνουν στελέχη της πλειοψηφούσας παράταξης, με επικεφαλής το δήμαρχο Ηρακλείου, προκάλεσε δυσφορία, γκρίνιες και διαμαρτυρίες από πλευράς της παράταξης του Γιάννη Μαλανδράκη, που εξαπέλυσε επίθεση κατά του Βασίλη Λαμπρινού για αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων περί δημοκρατικής εκπροσώπησης όλων των συνδυασμών.

Απάντηση μέσω επίσημης ανακοίνωσης δεν υπήρξε χθες από το συνδυασμό του προέδρου της ΠΕΔ, κύκλοι του οποίου ωστόσο παραπέμπουν, σε απάντηση των "πυρών", στην πρόταση που έγινε αλλά απορρίφθηκε, από την πλειοψηφούσα παράταξη για την εκλογή ενός μέλους αντίστοιχα από τις δύο άλλες παρατάξεις.

Αναλυτικότερα, στην αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη συγκρότηση σε Σώμα του νέου Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης, η "Αγωνιστική Συνεργασία Δήμων Κρήτης" με επικεφαλής τον Γιάννη Μαλανδράκη αναφέρει: «Στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κρήτης για τη συγκρότηση των οργάνων της 5μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γενικός γραμματέας και 2 μέλη), ο συνδυασμός μας πρότεινε τη συγκρότηση του πενταμελούς προεδρείου με την αναλογική εκπροσώπηση και συγκεκριμένα τις τρεις θέσεις του προεδρείου για την πλειοψηφία και δύο για το συνδυασμό μας, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των εκλογών και την αναλογική μας εκπροσώπηση στο όργανο.

Η πρότασή μας, δυστυχώς, δεν έγινε αποδεκτή από την παράταξη της πλειοψηφίας, παρότι άλλα προεκλογικά υποστήριζαν τα μέλη της. Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε υπερψηφίσαμε τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και το γενικό γραμματέα που υπέδειξαν, στα πλαίσια της έμπρακτης αποδοχής από την πλευρά μας του αποτελέσματος της εκλογικής διαδικασίας που είχε προηγηθεί, ενώ για τις δύο θέσεις των μελών προτείναμε δύο υποψήφιους από την παράταξή μας, οι οποίοι όμως καταψηφίστηκαν, με αποτέλεσμα το προεδρείο να αποτελείται από συμβούλους μόνο της πλειοψηφίας!».

«Έτσι διαψεύδονται και τα όποια δημοσιεύματα περί συμμετοχής και του μοναδικού συμβούλου της Αριστερής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Δήμων στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ.

Σίγουρα η παραπάνω απόφαση της πλειοψηφίας δεν αποτελεί το καλύτερο δείγμα γραφής για την ερχόμενη πενταετία, αλλά η παράταξή μας θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τις θέσεις της, πάνω στις προτεραιότητες και αρχές που έχουμε υποβάλλει, για τη λειτουργική αυτοτέλεια των Δήμων, αλλά και τη λήψη πρωτοβουλιών για όλο το νησί», καταλήγει η αιχμηρή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς της πλειοψηφούσας παράταξης στην ΠΕΔ δίνεται άλλη διάσταση... Συγκεκριμένα, ότι έγινε πρόταση προς τις δύο άλλες παρατάξεις, με επικεφαλής τους Γιάννη Μαλανδράκη και Ηλία Λυγερό, να εκλέξουν από ένα μέλος η καθεμία στην Εκτελεστική Επιτροπή. Η πρόταση όμως αυτή, σύμφωνα με το συνδυασμό Λαμπρινού, απορρίφτηκε από το συνδυασμό Μαλανδράκη, που επέμεινε στην εκλογή 2 μελών του στην Εκτελεστική.

Ο Γ. Σέγκος για την εκλογή του

Ανακοίνωση με αφορμή την εκλογή του στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης έβγαλε χθες ο δημοτικός σύμβουλος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

«Η επιδίωξη ενός καλύτερου αύριο για τον τόπο μας απαιτεί διεκδίκηση και δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Από τη βάση της κοινωνίας μας, τον ίδιο τον πολίτη, μέχρι τα ανώτερα πολιτικά και πολιτειακά επίπεδα. Για την τοπική αυτοδιοίκηση, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) και τα όργανα διοίκησής της μπορούν να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, διεκδικώντας και υλοποιώντας δράσεις για μια αυτοδιοίκηση προς όφελος του πολίτη, της κοινωνίας και τελικά του τόπου μας. Από την άλλη μεριά, η κοινή μας πορεία μπορεί να πολλαπλασιάσει τα αποτελέσματα της δουλειάς μας», αναφέρει ο κ. Σέγκος.

«Με την προσήλωσή μας στους στόχους αυτούς δεν μπορεί παρά να είναι μεγάλη τύχη, αλλά και τιμή συνάμα, η δυνατότητά μου να βοηθήσω μέσα από τη διοίκηση της ΠΕΔ και ειδικότερα το Εποπτικό Συμβούλιο αυτής που με την εμπιστοσύνη των συναδέλφων τοποθετήθηκα πρόεδρος. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για τη στήριξή τους κατά την ημέρα των εκλογών των οργάνων της ΠΕΔ όπως και του συναδέλφους-μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου με μοναδική σκέψη αυτή της συνεργασίας μας για το κοινό καλό», καταλήγει ο κ. Σέγκος.

Του Μπάμπη Σαββίδη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News