Ειδήσεις

Ολ. Κεφαλογιάννη: "Απαιτείται η ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού"

Στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Τουρισμού για την περαιτέρω ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο της Κρήτης με θέμα "Αγροτουρισμός-Οινοτουρισμός-Προσκυνηματικός Τουρισμός: Στρατηγική ανάπτυξης για το Νότο και την ενδοχώρα της Κρήτης".

Συγκεκριμένα η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε τις αλλαγές που έγιναν με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Τουρισμού. «Με τις  παρεμβάσεις μας», τόνισε, «καταφέραμε και δώσαμε διάσταση σε βασικές έννοιες όπως των "Επιχειρήσεων Αγροτουρισμού" και του "Αγροκτήματος". Εισάγαμε τις έννοιες του "Καλαθιού Αγροτικών Προϊόντων Περιφέρειας", του "Ειδικού Σήματος Αγροτουρισμού" και του "Σήματος επισκέψιμου οινοποιείου". Για πρώτη φορά ορίστηκαν ελάχιστες προϋποθέσεις άσκησης της δραστηριότητας των επιχειρήσεων αγροτουρισμού και οινοτουρισμού».

Αναφερόμενη στον προσκυνηματικό τουρισμό, επισήμανε τα πρωτόκολλα συνεργασίας που υπέγραψε το υπουργείο με την Εκκλησία για την ανάδειξη των μοναδικών θρησκευτικών μνημείων της Ελλάδας.

Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η πιστή εφαρμογή του εθνικού σχεδίου για τον τουρισμό είχε ως αποτέλεσμα ο τουριστικός κλάδος να εξελιχθεί σε καταλύτη ανάπτυξης της οικονομίας. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το 2014, όπως ανέφερε η κυρία Κεφαλογιάννη, «είχαμε αύξηση των εισπράξεων 13,4% και αύξηση της κίνησης κατά 15,6%.  

Αναφερόμενη ειδικά στον τουρισμό της Κρήτης, είπε ότι «αποτελεί βασικό τομέα παραγωγής πλούτου». Ωστόσο επισήμανε ότι «η μεγάλη πρόκληση είναι η ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ του νότιου τμήματος του νησιού και της ενδοχώρας». Επίσης, πρόσθεσε ότι «το νησί μπορεί να αξιοποιήσει τα πολλά και μοναδικά του στοιχεία και να προχωρήσει προς την ισόρροπη ανάπτυξη».

Καταλήγοντας, η υπουργός Τουρισμού ζήτησε τη συστράτευση όλων των φορέων για την ενίσχυση του τουρισμού της Κρήτης.  

Σχόλια