Ειδήσεις

Ήθελαν να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσω… Κρήτης

Προσπάθησε να διευκολύνει μετανάστες ώστε να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα αλλά έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας. Ο λόγος για έναν 34χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Ιράκ, που συνελήφθη στο αεροδρόμιο των Χανίων, ενώ δύο ακόμη αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 33 ετών, υπήκοοι Συρίας, συνελήφθησαν για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, ο 34χρονος από το Ιράκ διευκόλυνε τους δύο υπηκόους Συρίας προκειμένου να ταξιδέψουν προς χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σύλληψή του, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών, στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού που εφαρμόζεται σε αυτό το πεδίο.

Στα πλαίσια της ίδιας υπόθεσης, χθες το απόγευμα (16.10.2014) συνελήφθησαν και οι δύο Σύριοι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων "Ι. Δασκαλογιάννης" για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της παράνομης διευκόλυνσης εξόδου μεταναστών από τη χώρα, εντοπίστηκε ο 34χρονος από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, στο χώρο του αεροδρομίου, μαζί με τους δύο αλλοδαπούς, τον 28χρονο και τον 33χρονο, υπηκόους Συρίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 34χρονος τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα είχε προμηθεύσει τους ανωτέρω αλλοδαπούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (ταυτότητες) Αρχών Σουηδίας έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στη συνέχεια στις 14.10.2014 τους οδήγησε από τον Πειραιά στα Χανιά με πλοίο της γραμμής, ενώ με τα εν λόγω πλαστά έγγραφα προέβη στην έκδοση εισιτηρίων για λογαριασμό τους, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τη Ρώμη Ιταλίας.

Κατασχέθηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του 34χρονου και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

Σχόλια