default-image

"Παράγοντας σταθεροποίησης η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ"

Κρήτη
"Παράγοντας σταθεροποίησης η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παράγοντας σταθεροποίησης» είναι, σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη, η προοπτική των εκλογών και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, καθώς εκτιμά ότι θα δημιουργήσει - όχι μόνο στη χώρα - πολύ καλύτερες προϋποθέσεις για τις αγορές.

«Η πολιτική των μνημονίων έχει αποτύχει παταγωδώς και άπαντες, Έλληνες και δανειστές το γνωρίζουν», επαναλαμβάνει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει μονομερής διαγραφή χρέους», συνέχισε, εκτιμώντας ότι οι ευρωπαίοι αναγκαστικά θα επαναδιαπραγματευτούν με τη νέα κυβέρνηση τη δανειακή σύμβαση.

«Αυτό που ορίστηκε ως μνημόνιο, έκλεισε τον κύκλο του με δραματικά αποτελέσματα. Η παρούσα κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως. Εφάρμοσε το μνημόνιο πιστά, αλλά απέτυχε πλήρως. Δεν μπορεί να διαπραγματευτεί πια η κυβέρνηση αυτή με τους εταίρους και την υποταγή της μνημονιακής της φιλοσοφίας. Αυτό είναι δουλειά που θα το κάνει μια ελληνική κυβέρνηση», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον βουλευτή πρέπει να προηγηθεί η διαπραγμάτευση του χρέους, προκειμένου να γίνει βιώσιμο κάτι που θα είναι το καλύτερο σήμα για τις αγορές.

Εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι, υπό την πολιτική πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί στην Ελλάδα, αναγκαστικά θα συζητήσουν κι αυτό το σκέλος, διότι δεν περπατάει αλλιώς η οικονομία, θα είναι σε μια μόνιμη κατάσταση κρίσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News