Ειδήσεις

"Η εικόνα στις ΗΠΑ είναι καλύτερη τώρα για τη χώρα μας"

Το μήνυμα ότι μόνο με σκληρή δουλειά και συνεχή προσπάθεια μπορούμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες στέλνει μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ένας από τους χιλιάδες Κρητικούς που ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ. Ο Νίκος Μπουλταδάκης ανοίγει την καρδιά του, που ξεχειλίζει μέσα του Κρήτη, και δηλώνει υπερήφανος που είναι Έλληνας και Κρητικός.

Ο Νίκος Μπουλταδάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1977. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις υπηρετώντας για 28 μήνες την πατρίδα και μετά πήρε τη μεγάλη απόφαση να φύγει για τις ΗΠΑ.

«Τα πράγματα ήταν δύσκολα στη χώρα μας. Όπως και τώρα. Αποφάσισα να φύγω. Ήταν και ο αδελφός μου στις ΗΠΑ και το πήρα απόφαση. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια».

Όπως λέει στη "Νέα Κρήτη", στην αρχή τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα: «Στην Αμερική υπάρχουν ευκαιρίες. Αν είσαι εργατικός, έχεις μυαλό και ακολουθείς το νόμο, θα πετύχεις», τόνισε.

Ο Νίκος Μπουλταδάκης δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο των κατασκευών.

«Δεν υπάρχει τίποτα εύκολο. Όλα θέλουν συνεχή αγώνα και πάλη, προσπάθεια. Τίποτα δε γίνεται τυχαία», μας είπε.

Ενεργό στέλεχος της "Ομόνοιας", μας λέει: «Στις ΗΠΑ έχουμε πάντα μαζί μας την Ελλάδα. Έχουμε κι εμείς τις διαφορές μας, αλλά μας ενώνει η πατρίδα. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Ξέρουμε ότι πολλοί μας ζηλεύουν. Βρήκαν ευκαιρία με την κρίση στην Ελλάδα να μας ειρωνευτούν. Εμείς πάντα τους λέγαμε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

«Η κρίση ήταν ένα μάθημα»

Ο Νίκος Μπουλταδάκης μιλά και για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. «Τα πρώτα χρόνια στις ΗΠΑ όλοι, ΜΜΕ, πολίτες από άλλες χώρες, μιλούσαν γι' αυτή. Όλη την ημέρα η Ελλάδα ήταν στα κανάλια και τις εφημερίδες με απαξιωτικά σχόλια και λόγια. Σιγά-σιγά αυτό υποχώρησε. Σήμερα τα πράγματα και η εικόνα στις ΗΠΑ είναι καλύτερη για τη χώρα μας.

Όταν μας μιλούσαν άσχημα για την Ελλάδα τους λέγαμε ότι εμείς είμαστε πριν από εσάς. Είχαμε πολιτισμό, και αυτό θα μας σώσει. Σήμερα σιωπούν».

Ο ίδιος δε διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους. «Αυτό που στην Ελλάδα περνάτε, και ήταν πιο έντονο τα προηγούμενα χρόνια, το χρειαζόσασταν. Δε γινόταν να ξοδεύετε περισσότερα από αυτά που βγάζετε. Ήταν λάθος. Η κρίση ήταν ένα μάθημα. Πρέπει όλοι να μάθουμε να δουλεύουμε».

Ο Νίκος Μπουλταδάκης επισκέπτεται την Κρήτη σχεδόν δύο φορές κάθε χρόνο. «Είναι ένας ευλογημένος τόπος. Θα έλεγα, μια άλλη Ελλάδα», μας τόνισε κλείνοντας τη μικρή κουβέντα μας λίγο πριν πάρει το αεροπλάνο για τις ΗΠΑ.

Επένδυσε στον τόπο του

Ο Νίκος Μπουλταδάκης δεν ξέχασε ποτέ την Κρήτη. Επένδυσε στο νησί διατηρώντας στην περιοχή του Πλατανιά ξενοδοχειακή μονάδα.

«Είπαμε να έλθουμε στην Ελλάδα. Κάναμε με δικά μας χρήματα επενδύσεις στον τόπο μας. Το σπουδαιότερο για μας είναι ότι ξέρουμε πώς να δουλεύουμε. Η Κρήτη είναι μια περιοχή που έχει τις ευκαιρίες. Αρκεί να προσπαθήσεις με ζήλο και δουλειά, πολλή δουλειά. Στο νησί υπάρχουν δουλειές. Είδαμε όμως ότι δυστυχώς πολλοί δεν τις θέλουν. Δείτε τι γίνεται στη γη, στα χωράφια. Πολλοί δε θέλουν να δουλέψουν σε αυτά», μας είπε.

Του Αντώνη Νομικού

Σχόλια