Ειδήσεις

Στο Ηράκλειο σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Στην Κρήτη θα βρεθεί σήμερα Παρασκευή η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Η υπουργός θα αφιχθεί στο Ηράκλειο το πρωί λίγο πριν τις 11 και αμέσως μετά την περιμένει βαρύ πρόγραμμα καθώς θα επισκεφτεί οινοποιείο της ενδοχώρας, ενώ θα είναι η κεντρική ομιλήτρια στην ημερίδα για τον Αγροτουρισμό και τον Οινοτουρισμό που διοργανώνει στα νότια του νομού ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της υπουργού έχει ως εξής:

Α' Μέρος: Στοχευμένες επισκέψεις στην ενδοχώρα

12:30: Στάση στο επισκέψιμο "Οινοποιείο Μιχαλάκη"

13:30: Στάση στην ιστορική Ι.Μ. Επανωσήφη

14:30: Στάση στο επισκέψιμο "Οινοποιείο Ζαχαριουδάκη" (γεύμα εργασίας)   

Β' Μέρος: Πρόγραμμα ημερίδας στην αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Φαιστού, πλατεία Μοιρών - Έναρξη 6 μ.μ.

- Καλωσόρισμα Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακαρίου

Ομιλίες:

"Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης Α' βαθμού για την ανάπτυξη των τριών μοντέλων τουρισμού στο Νότο και την ενδοχώρα"

Ομιλητές: Γιώργος Αρμουτάκης, δήμαρχος Φαιστού, Νίκος Σχοιναράκης, δήμαρχος Γόρτυνας, Μανώλης Κοκοσάλης, δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, Ζαχαρίας Καλογεράκης, δήμαρχος Μινώα-Πεδιάδος, Παύλος Μπαριτάκης, δήμαρχος Βιάννου.

- Καλωσόρισμα κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτή Ηρακλείου   

- Κεντρική ομιλία κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, υπουργού Τουρισμού

Ομιλητές:

Πάνος Λειβαδάς, γενικός γραμματέας ΕΟΤ - "Ο ρόλος του εναλλακτικού τουρισμού στο σύγχρονο ελληνικό τουριστικό προϊόν: Μεθοδολογία Επικοινωνιακής Προσέγγισης"

Αναστάσιος Λιάσκος, γενικός γραμματέας υπουργείου Τουρισμού - "Προσκυνηματικές Περιηγήσεις: Μια αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού"

"Ο ρόλος της Περιφέρειας Κρήτης για την εκπόνηση, χρηματοδότηση και υλοποίηση στρατηγικών για την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη στην ενδοχώρα της Κρήτης"  

Ομιλητές: Αντύπας Σηφάκης, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, αρμόδιος για Επιχειρηματικότητα, Θεανώ Βρέντζου, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής & Αλιείας & Κοινωνικής Πολιτικής, Μιχάλης Βαμιεδάκης, εντεταλμένος περ. σύμβουλος Τουρισμού για την Περιφέρεια Κρήτης   

"Παρεμβάσεις-προτάσεις από εκπροσώπους εμπλεκόμενων φορέων"

Μωυσής Μυλωνάς, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - Πανεπιστήμιο Κρήτης

Δημήτρης Διβόλης, γενικός γραμματέας Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης

Νίκος Φραντζεσκάκης, πρόεδρος Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας

Νίκος Μηλιαράκης, πρόεδρος Δικτύου Οινοποιών Κρήτης

Στάθης Φραγκιαδάκης, πρόεδρος Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Ν. Ηρακλείου

Γιώργος Μαυρογιάννης, διευθυντής Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Γ' Μέρος:

8:30 μ.μ.: Μετάβαση στα Καπετανιανά, στο αγροτουριστικό κατάλυμα "Θαλόρη" (δείπνο και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης).

Την ημερίδα διοργανώνει το πολιτικό γραφείο Λευτέρη Αυγενάκη με την ενεργό συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, των Δήμων Φαιστού, Γόρτυνας, Αστερουσίων και Μινώα-Πεδιάδος, του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας, του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης και του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Ν. Ηρακλείου.

«Απαιτείται η συμμετοχή όλων, φορέων, επιχειρηματιών και πολιτών, που μπορούν να τα καταφέρουν αν το θέλουν. Μπορούμε να αναδείξουμε ό,τι κληρονομήσαμε και δημιουργούμε παράλληλα με τα προϊόντα μας», είχε αναφέρει πριν από λίγες ημέρες στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με το βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, η Κρήτη εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να πετυχαίνει υψηλά αποτελέσματα στον τουρισμό, ωστόσο η τουριστική ανάπτυξη του νησιού, μεταξύ του Νότου, της ενδοχώρας και των βόρειων περιοχών, παραμένει «ανισόρροπη».

«Μετά από πολύχρονη αναμονή και με πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, δημιουργείται στη χώρα μας θεσμικό πλαίσιο για τον Αγροτουρισμό και τον Οινοτουρισμό.

Το νησί μας έχει τη δυνατότητα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια της Ελλάδας να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και να προσφέρει ένα ανταγωνιστικό αγροτουριστικό προϊόν, αξιοποιώντας την πλούσια αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή της, την πολιτισμική και θρησκευτική της κληρονομιά και βέβαια τα μοναδικά φυσικά τοπία της, επιτυγχάνοντας αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα και των τουριστικών υπηρεσιών. Αυτό είναι και το αντικείμενο της δράσης μας», αναφέρει ο βουλευτής.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι (Εκκλησία, πολιτική ηγεσία, στελέχη αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, πανεπιστημιακή κοινότητα, επαγγελματίες του τουρισμού, επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα, οινοπαραγωγοί, αποσταγματοποιοί) καλούμαστε να αναζητήσουμε εκείνο το μείγμα πολιτικών και πρωτοβουλιών που θα προσφέρουν στο νησί μας, παράλληλα με τη σημερινή επιτυχημένη παρουσία της στις τουριστικές αγορές, ένα εναλλακτικό προϊόν για την ανάπτυξη της ενδοχώρας και του Νότου με σεβασμό στο μοναδικό περιβάλλον, μέσα από τη σύνθεση δυνάμεων για την εκπόνηση μακροπρόθεσμων στρατηγικών με ξεκάθαρους στόχους».

Σχόλια