default-image

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα κενά στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου

Ελλάδα
Επιστολή διαμαρτυρίας για τα κενά στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Παιδείας, στην οποία εκφράζει την έντονη απογοήτευσή του για την έλλειψη καθηγητών και την αδυναμία μεταφοράς των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Ρεθύμνου.

Αναλυτικά, στην επιστολή του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ, Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την έντονη απογοήτευσή μας, τον προβληματισμό μας, τη λύπη και την αγανάκτησή μας για τη μη επίλυση των προβλημάτων της έλλειψης καθηγητών και της μεταφοράς των μαθητών.

Το 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου λειτουργεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς με ελλείψεις αφού έχουν χαθεί τουλάχιστον 150 ώρες μαθημάτων. Η απώλεια αυτών των ωρών είναι ακατανόητη, κατά την άποψή μας, αφού οι υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. γνωρίζουν τα κενά των σχολείων από τα τέλη Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, το σχολείο μας έχει έλλειψη των παρακάτω εκπαιδευτικών: Θεολόγου (κλάδου ΠΕ01) για 10 ώρες την εβδομάδα, Φιλολόγου (κλάδου ΠΕ02) για 16 ώρες την εβδομάδα, Φυσικού (κλάδου ΠΕ 04.01) για 27 ώρες την εβδομάδα, Φιλολόγου (κλάδου ΠΕ02.50) για 23 ώρες την εβδομάδα στα τμήματα ένταξης, αλλά και εκπαιδευτικών για Παράλληλη Στήριξη για 5 μαθητές.

Κύριε υπουργέ, υπάρχει τρόπος να καλυφθεί η χαμένη ύλη τόσο μεγάλου χρονικού διαστήματος; Νοιάζεται κανείς για τη σωστή λειτουργία όλου του σχολικού συγκροτήματος, όταν σε καθημερινή βάση αρκετά τμήματα έχουν κενές ώρες διδασκαλίας  και  καλύπτονται από άλλα μαθήματα για να συμπληρωθεί το ωράριο;  Ενώ υπάρχουν 33 συνολικά ελλείψεις καθηγητών στο Ρέθυμνο, προσλήφθηκε ένας αναπληρωτής. Μήπως αυτό δεν είναι κοροϊδία; Διορίζοντας ένα καθηγητή, από τα τόσα κενά που υπάρχουν στο Ρέθυμνο, πώς θα λειτουργήσει σωστά το Γυμνάσιό μας, αλλά και όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια στο Ρέθυμνο, σε μερικά από τα οποία έχουν χαθεί πάνω από 750 ώρες συνολικά;

Ζητούμε την άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή σας για να δοθεί λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα λειτουργίας του Γυμνασίου μας. Δε φτάνει η καλή θέληση των καθηγητών για την εκπαίδευση των μαθητών, αλλά και η βούληση του υπουργείου. Δε μπορεί να χάνονται ώρες μαθημάτων λόγω της ολιγωρίας και αδράνειας του υπουργείου.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που μας απασχολεί είναι η μεταφορά των μαθητών. Βάσει του ΦΕΚ 1449/2013 στοάρθρο 1 παρ. 1 με τίτλο "Μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δικαιούμενοι δωρεάν μεταφοράς..." δημιουργείται πρόβλημα στην πρόσβαση των μαθητών του Γυμνασίου μας που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές.Με αυτό το ΦΕΚ δεν δικαιούνται δωρεάν μεταφορά οι μαθήτριες και οι μαθητές που πηγαίνουν σε σχολεία διαφορετικά από το πλησιέστερο σχολείο στον τόπο κατοικίας τους για δικούς τους λόγους. Λειτουργεί απαγορευτικά στην πρόσβαση των μαθητών από την επαρχία στα σχολεία της πόλης αν και αρκετά από τα επαρχιακά σχολεία έχουν καταργηθεί ή συγχωνευθεί.

Στην εποχή των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης πρέπει να υπάρχει μέριμνα ώστε και τα παιδιά από την επαρχία να έχουν το δικαίωμα της επιλογής του σχολείου όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

Πιστεύουμε ότι τα παιδιά όλων πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση και ότι η εκπαίδευση είναι πρωταρχική προτεραιότητα της εκάστοτε κυβέρνησης. Η λύση των παραπάνω προβλημάτων πρέπει να είναι άμεση! Διαμαρτυρόμαστε έντονα και είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση και στη ζωή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News