default-image

Ενώνουν δυνάμεις ενάντια στην κακοποίηση των ζώων

Κρήτη
Ενώνουν δυνάμεις ενάντια στην κακοποίηση των ζώων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παραμέληση και κακοποίηση των ζώων συνιστά βαρύ πλήγμα για την εικόνα της Κρήτης. Η απάνθρωπη συμπεριφορά ασυνείδητων δραστών, ωστόσο δεν μένει πλέον ατιμώρητη, καθώς η πολιτεία μέσω των εισαγγελικών και αστυνομικών Αρχών, στέλνει σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής.

Η Κρήτη βρίσκεται 2η μετά την Αττική στη λίστα της ντροπής με τον αριθμό των διαπιστωμένων κρουσμάτων κακοποίησης ζώων. Όμως οι επανειλημμένες παρεμβάσεις της αστυνομίας, όσο και ο βαρύς πέλεκυς της Δικαιοσύνης, για όσους εντοπίζονται να παρανομούν με τον τρόπο αυτό, φαίνεται πως πιάνει τόπο.

Οι επικεφαλείς των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού Ηρακλείου, ενημερώθηκαν σήμερα από το μέλη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων συντροφιάς, έτσι ώστε να εφαρμόζεται κατά γράμμα, όπου διαπιστώνονται παραβάσεις.

Ανάλογες συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στις υπόλοιπες αστυνομικές διευθύνσεις του νησιού με πολύ θετικό πρόσημο, καθώς σύμφωνα τόσο με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κ. Αναστασία Μπομπολάκη, όσο και την πρόεδρο του Συλλόγου Ζωφόρος κ. Μαρία Χουστουλάκη, έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός τόσο των σοβαρά κακοποιημένων ζώων όσο και το φαινόμενο με τα βαρελόσκυλα.

Της Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News