default-image

Σταθάκης: "Εκλογές και ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονται οι αγορές"

Ελλάδα
Σταθάκης: "Εκλογές και ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονται οι αγορές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παράγοντας σταθεροποίησης» είναι, σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη, η προοπτική των εκλογών και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, καθώς εκτιμά ότι θα δημιουργήσει - όχι μόνο στη χώρα - πολύ καλύτερες προϋποθέσεις για τις αγορές.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του "Βήματος", ο κ. Σταθάκης επανέλαβε ότι δε θα υπάρξει μονομερής διαγραφή χρέους, αλλά επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και πρόσθεσε ότι έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην Ελλάδα με το μνημόνιο, δεν είναι βιώσιμη η κατάσταση.

Συγκεκριμένα, είπε: «Το αν, για παράδειγμα, η προοπτική εκλογών και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι παράγων σταθεροποίησης της χώρας, ή όχι, είναι ένα θέμα που η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι παράγων αποσταθεροποίησης. Αλλά προσωπικά θεωρώ ότι είναι ένας πολύ μεγάλος παράγων σταθεροποίησης που θα δημιουργήσει όχι μόνο στην Ελλάδα πολύ καλύτερες προϋποθέσεις για τις αγορές».

«Νομίζω ότι δε θα υπάρξει μονομερής διαγραφή του χρέους. Το έχουμε πει 100 φορές αυτό. Η δανειακή σύμβαση - διότι αυτό αφορά το χρέος - θα αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους, με προοπτική να γίνει βιώσιμο το χρέος. Αυτό είναι το νούμερο 1 σημείο. Και οι Ευρωπαίοι, υπό την πολιτική πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί στην Ελλάδα, αναγκαστικά θα συζητήσουν κι αυτό το σκέλος, διότι δεν περπατάει αλλιώς η οικονομία. Θα είναι σε μια μόνιμη κατάσταση κρίσης.

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην Ελλάδα με το μνημόνιο, δεν είναι βιώσιμη η κατάσταση. Αυτό που ορίστηκε ως μνημόνιο, έκλεισε τον κύκλο του με δραματικά αποτελέσματα. Η παρούσα κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως. Εφάρμοσε το μνημόνιο πιστά, αλλά απέτυχε πλήρως. Δεν μπορεί να διαπραγματευτεί πια η κυβέρνηση αυτή με τους εταίρους και την υποταγή της μνημονιακής της φιλοσοφίας. Αυτό είναι δουλειά που θα κάνει μια ελληνική κυβέρνηση», κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News