default-image

Σε δίκη όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ελλάδα
Σε δίκη όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εβδομήντα άτομα, επί συνόλου 85, που ήταν οι αρχικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, παραπέμπονται σε δίκη, σύμφωνα με την εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, που ηγήθηκε της έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση.

Οι συνολικά δεκαοκτώ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χ.Α. - μεταξύ των οποίων οι Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός, Μίχος, Γερμενής και Κασιδιάρης - παραπέμπονται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διότι γνώριζαν, καθοδηγούσαν εγκληματικές ενέργειες και μετείχαν σε αυτές.

Ιδιαίτερα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, συνδέεται με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και άλλες σοβαρές επιθέσεις της οργάνωσης.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς και δεκαπέντε ακόμη άτομα παραπέμπονται για τη δολοφονία Φύσσα.

Ο Ρουπακιάς κατηγορείται, σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ότι είχε προετοιμάσει το έγκλημα, καθώς έδρασε προς ένα άγνωστο προς αυτόν άτομο με τρόπο στοχευμένο, καίριο και ταχύτατο.

Τα υπόλοιπα άτομα παραπέμπονται για τις μεγάλες και σοβαρές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, όπως κατά των αφισοκολλητών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, κατά των Αιγύπτιων ψαράδων, σε στέκι στην Ηλιούπολη κ.τ.λ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, που αριθμεί 700 σελίδες, η Χρυσή Αυγή, ειδικά από το 2008 και μετά, είχε τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης και απέκτησε πολιτικό μανδύα κόμματος, το 2012, όταν κατέθεσε καταστατικό στον Άρειο Πάγο και μετείχε στις εκλογές.

Όλοι οι βουλευτές κατά τον εισαγγελέα μετείχαν και γνώριζαν τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής οι οποίες αναφέρονται μία προς μία στην εισαγγελική πρόταση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News