default-image

Μέτρα στήριξης για τις κοινωνικές επιχειρήσεις

Κρήτη
Μέτρα στήριξης για τις κοινωνικές επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα με θέμα "Η κοινωνική επιχειρηματικότητα στις αγροτικές και τουριστικές περιοχές", που υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη: "Όλοι Μαζί", σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και το Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης, την περασμένη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου στη Σητεία.

Τη διοργάνωση είχε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α., συντονιστής της Αναπτυξιακής Σύμπραξης "Όλοι Μαζί". Στην ημερίδα παραβρέθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων στήριξης των κοινωνικών επιχειρήσεων.

Τα μέτρα αυτά είναι:

 - Δωρεάν χρηματοδότηση 50.000 € σε κάθε ενδιαφερόμενη Κοινωνική Επιχείρηση Α.Μ.Ε.Α. για την ίδρυσή της, ενώ σύντομα θα αποφασιστεί και η οικονομική στήριξη και των άλλων Κοινωνικών Επιχειρήσεων.

- Ενεργοποίηση του Ταμείου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που προβλέπεται από τον νόμο 4019/11 και χρηματοδότηση Κοινωνικών Επιχειρήσεων για τη λειτουργία και την ανάπτυξή τους.

- Δημιουργία Μηχανισμών Στήριξης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, ενός Κεντρικού και 13 Περιφερειακών (ένας σε κάθε Περιφέρεια).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News