default-image

Σε δέκα μέρες οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Οικονομία
Σε δέκα μέρες οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δικαιούνται έκπτωση, καθώς και όλους όσοι έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στα ποσά που θα αναφέρονται στις δόσεις, που θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, θα έχει γίνει συμψηφισμός με το ποσό της πρώτης δόσης που καταβλήθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τροποποιητικές δηλώσεις στο Ε9 και στο Ε1. Στη συνέχεια, αυτά τα στοιχεία θα επεξεργαστούν από τη ΓΓΔΕ, η οποία και θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση για όσους ιδιοκτήτες είχαν δηλώσει λανθασμένα ή ελλιπή στοιχεία στα δύο έντυπα, αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Γι' αυτούς, τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα εκδοθούν στα τέλη Δεκεμβρίου με τις εκπτώσεις που δικαιούνται ή με τις μειώσεις φόρου εάν είχαν δηλωθεί λανθασμένα στοιχεία.

Τέλος, όσοι με βάση το εισόδημά τους δικαιούνται έκπτωση 50% ή 100% και δεν φάνηκε αυτό στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να μεταβούν από τα μέσα Δεκεμβρίου στις εφορίες τους για να ζητήσουν νέα εκκαθάριση με τα δικαιολογητικά που θα προσκομίσουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News