Ειδήσεις

Αλλαγές στην υγεία: "Προς το παρόν μιλάμε για σχέδιο"

Στάση αναμονής από τους γιατρούς στο σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της υπερσυνταγογράφησης και τις αλλαγές στο σύστημα των εφημεριών στα νοσοκομεία.

«Όπου καταγράφεται συλλήβδην παθογένεια βεβαιότατα η Πολιτεία θα πρέπει να είναι αμείλικτη, ωστόσο μέχρι σήμερα βάλλονται στο σύνολό τους οι γιατροί και η αξιοπιστία τους. Απαιτείται να φύγουμε από τα σχέδια και να περάσουμε στην πράξη στα νομοσχέδια προς όφελος της υγείας και των πολιτών», είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο γιατρός Χάρης Βαβουρανάκης, το ψηφοδέλτιο του οποίου σάρωσε στις πρόσφατες εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους" το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου προβλέπει κυρώσεις και πρόστιμα, που θα κυμαίνονται από 500 έως 5.000 ευρώ, για όσους υπερσυνταγογραφούν στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και μονιμοποιήσεις 2.500 γιατρών και παράταση θητείας για επικουρικούς γιατρούς.

Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνονται και στο σύστημα των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών.

Δ. Βαρνάβας: "Η δημόσια υγεία έχει ένα χρόνο ζωής"

"Σβήνει" η δημόσια υγεία στην Ελλάδα, με τη διάρκεια ζωής της «να μην ξεπερνά τον ένα χρόνο», εκτίμησε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας, ο οποίος θα είναι και ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει απόψε στην "Ανδρόγεω" στις 20:00 ο τομέας υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων παρά τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, είπε πως, «από τη στιγμή που τα όσα λέγονται δεν έχουν περάσει στον προϋπολογισμό κοστολογημένα, αυτό δείχνει ποια είναι η πολιτική τους».

Σχόλια