default-image

Άρχισαν τα όργανα για την ιδιωτικοποίηση του "Δασκαλογιάννη"

Κρήτη
Άρχισαν τα όργανα για την ιδιωτικοποίηση του "Δασκαλογιάννη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κινητοποιήσεις, που όπως ανακοινώθηκε θα είναι δυναμικές, αλλά και με τη νομική διερεύνηση της υπόθεσης, οι φορείς των Χανίων αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του τοπικού αεροδρομίου.

Παράλληλα ανοίγουν γραμμή και με άλλους φορείς περιοχών που έχουν στη λίστα της ιδιωτικοποίησης αεροδρόμια. Το θέμα απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Χανίων όπου αποφασίστηκε να εξαντλήσει ο Δήμος όλα τα ένδικα μέσα εντός Ελλάδας και στην Ευρώπη για να προσβάλει την απόφαση.

Επίσης να γίνει συνάντηση του δημάρχου με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων όπου θα αποφασιστεί από κοινού το πλαίσιο των κινητοποιήσεων, αλλά και η δυνατότητα τοπικού δημοψηφίσματος.

Ο Δήμος θα εξετάσει ακόμα αν υπάρχει δυνατότητα να συμμετέχει σε επενδυτικό σχήμα μαζί με άλλους φορείς για να διεκδικήσει το αεροδρόμιο. Το μεσημέρι της Τετάρτης φορείς των Χανίων πραγματοποίησαν με απόλυτη μυστικότητα κλειστή σύσκεψη για την οποία τα ΜΜΕ ενημερώθηκαν με δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου λίγο πριν τις 4 το απόγευμα.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου οι νομικές υπηρεσίες των δήμων και της Αντιπεριφέρειας σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων θα έχουν καταλήξει σε λίγες μέρες για τις νομικές εκείνες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την προσβολή της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου "Ι. Δασκαλογιάννης".

Παράλληλα οι φορείς των Χανίων θα συντονίσουν τις δράσεις τους με τους αντίστοιχους των υπόλοιπων περιοχών της χώρας που υπάρχουν προς ιδιωτικοποίηση αεροδρόμια, για κοινό μέτωπο και συντονισμό δράσεων.

Του Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News