Ειδήσεις

Π. Καμμένος: "Δε θα συναινέσουμε σε κανένα πρόσωπο για ΠτΔ"

Την απόλυτη όσο και ξεκάθαρη θέση πως «σε καμία περίπτωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δε θα συναινέσουμε σε κανένα πρόσωπο (για Πρόεδρο της Δημοκρατίας) πριν από τις εκλογές» επανέλαβε σήμερα από το Ηράκλειο ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμένος, ο οποίος ξεκίνησε την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

Ο κ. Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για τη χθεσινή συνάντηση του με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια» χαρακτήρισε σημαντικό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δέχθηκε τη σχετική πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Επίσης είπε ότι έχει κάνει μια πρώτη κουβέντα με τον κ. Κουβέλη και θα επιχειρήσει και τις επόμενες μέρες να τον συναντήσει, αλλά και με ανεξάρτητους βουλευτές. Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο κ. Πολύδωρας ήδη έχει υπογράψει, προκειμένου να είναι μια πρόταση από το σύνολο της αντιπολίτευσης και γιατί όχι να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση. «Αν και φοβάμαι ότι οι τραπεζίτες δε θα το αφήσουν» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην πιθανή κυβερνητική συνεργασία (με τον ΣΥΡΙΖΑ) μετά τις εκλογές, επανέλαβε ότι (οι ΑΝΕΛ) έχουν βάλει κάποιες «κόκκινες γραμμές» διευκρινίζοντας ότι αυτές αφορούν τα εθνικά θέματα, τα θέματα της Ορθοδοξίας, τα θέματα της μετανάστευσης χαρακτηρίζοντας αυτές τις γραμμές» ως αδιαπραγμάτευτες.

«Βλέπουμε όμως σήμερα να πουλιέται το όνομα της Μακεδονίας, η πρόταση Νίμιτς να αναφέρεται στο «Άνω Μακεδονία» και ο πρωθυπουργός να συνεχίζει να αρνείται να απαντήσει» σημείωσε ο κ. Καμμένος. «Πιστεύω ότι θα βρούμε τη λύση, γιατί αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι, σεβόμενος ο ένας τις «κόκκινες γραμμές» του άλλου, να μπορέσουμε να χτίσουμε μια κυβέρνηση του αύριο, που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στην Ελλάδα.

 Ερωτηθείς για το ότι η Νέα Δημοκρατία μίλησε για συμμαχία ολέθρου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Χ.Α., ο κ. Καμμένος είπε ότι «συνομιλητές του κ. Σαμαρά ήταν η Χρυσή Αυγή, μέσω του κ. Μπαλτάκου [...] Όχι απλώς συνομιλητές, αλλά ουσιαστικά εκείνοι οι οποίοι από την μια πλευρά φυλακίζουν τα στελέχη, χρησιμοποιώντας τη Δικαιοσύνη για υποθέσεις που μπορεί να έχουν ή να μην έχουν βάση, ανάλογα με την περίπτωση».

Αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο, σημείωσε ότι, αντί να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για το θέμα των υποβρυχίων, έλαβε την ασυλία του κ. Σαμαρά κατά την καθέλκυση του υποβρυχίου πριν από μια εβδομάδα προσθέτοντας: «Όλα τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ τα καλύπτει προσωπικά ο κ. Σαμαράς και η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας [...]. Το καλύτερο που έχει να κάνει για τον τόπο είναι να δώσει την παραίτησή του, να διευκολύνει στο να γυρίσουμε σελίδα», είπε ο κ. Καμμένος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., λίγο πριν το μεσημέρι, συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, και σε σχετικές δηλώσεις του, τόνισε ότι «είναι μια καλή χρονιά για την ελιά και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι μια καλή χρονιά όσον αφορά τα προϊόντα, αλλά είναι μια κακή χρονιά όσον αφορά τις υποχρεώσεις της πολιτείας απέναντι στους αγρότες». Τάχθηκε, δε, υπέρ του αιτήματος των αγροτών «να πάρουν τις αποζημιώσεις που οφείλονται από το 2011 και τις οποίες έχει εισπράξει το κράτος».

Ο κ. Καμμένος επισήμανε επίσης ότι οι υποδομές που παρέχει το κράτος, ιδίως στην κτηνοτροφία, είναι ανύπαρκτες. Εξάλλου, πρόσθεσε, «πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όσον αφορά την υπόθεση του καταρροϊκού πυρετού που απασχολεί τη βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να μην έχουμε μεταφορά του προβλήματος εδώ και αυτό αφορά τον εμβολιασμό».

Τέλος, είπε πως, αν οι αγρότες σταθούν όρθιοι, αν η πρωτογενής παραγωγή της χώρας σταθεί όρθια, μαζί με τον τουρισμό και τη ναυτιλία, η Ελλάδα μπορεί να βγει από τα δύσκολα».  

Τέρενς Κουίκ

Ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, από την Κρήτη όπου βρίσκεται συνοδεύοντας τον πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο σε τριήμερη περιοδεία, έκανε την εξής δήλωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου:

«Η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να κρύβεται στο θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Δεν υπάρχουν ούτε μικρές, ούτε μεγάλες, ούτε ήσσονος σημασίας ευρωπαϊκές επιτροπές (όπως ανερυθρίαστα αναγράφεται σε ανακοίνωση της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ.) για να υψώνεται η διεκδικητική φωνή της Ελλάδας, όπως έκανε ο ευρωβουλευτής μας Νότης Μαριάς, τιμώντας και τηρώντας τις αμετακίνητες θέσεις των ΑΝ.ΕΛ.

Δυστυχώς, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να αρνούνται να ενοχλήσουν τη μνημονιακή συνέταιρό τους Άγκελα Μέρκελ και την παρέα της, την ώρα που εμείς υπογραμμίζουμε ότι δεν εκχωρούμε καμιά διεκδίκηση της χώρας μας και επιμένουμε όλα αυτά τα χρωστούμενα ότι πρέπει να εγγραφούν στον ετήσιο προϋπολογισμό του κράτους μας.

Και έχει ιδιαίτερη σημασία που η δήλωσή μου αυτή γίνεται στην Κρήτη, που ένιωσε βαθιά τη θηριωδία των ναζί.

Σας παραπέμπω επίσης και στη δήλωση-απάντηση που έκανε πριν από λίγο ο συνάδελφος Νότης Μαριάς».

Σχόλια