default-image

Δήλωση Π. Καμμένου μετά τη συνάντηση με την ΕΑΣΗ

Ελλάδα
Δήλωση Π. Καμμένου μετά τη συνάντηση με την ΕΑΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Κάναμε μία πολύ μεγάλη συζήτηση για το θέμα της αγροτικής παραγωγής και την κτηνοτροφία. Ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες στην Κρήτη. Είναι μια καλή χρονιά για την ελιά και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι μια καλή χρονιά όσον αφορά τα προϊόντα, αλλά είναι μια κακή χρονιά όσον αφορά τις υποχρεώσεις της πολιτείας απέναντι στους αγρότες.

Είμαστε δίπλα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, πρώτα από όλα για να μπορέσουν να πάρουν τις αποζημιώσεις που οφείλονται από το 2011 και τις οποίες έχει εισπράξει το κράτος. Ζητάμε κι εμείς να επισπευσθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να δοθεί το δάνειο που ήδη έχει εγκριθεί και είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσει να λειτουργήσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ιδιαίτερα στο θέμα της παραγωγής του ελαιόλαδου μιας καλής χρονιάς. Αυτό θα βοηθήσει και στο θέμα των εξαγωγών.

Συζητήσαμε για την πρωτογενή παραγωγή γενικότερα. Είναι αλήθεια ότι το κλείσιμο της Αγροτικής Τράπεζας έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Είναι αλήθεια ότι οι υποδομές που παρέχει το κράτος, ιδίως στην κτηνοτροφία είναι ανύπαρκτες. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή ο νομός να λειτουργεί μόνο με έναν κτηνίατρο. Πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όσον αφορά την υπόθεση του καταρροϊκού πυρετού που απασχολεί τη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να μην έχουμε εδώ μεταφορά του προβλήματος Κι αυτό αφορά τον εμβολιασμό.

Εδώ είναι θέμα του κ. Τσαυτάρη. Θα το εξετάσουμε και ποινικά το θέμα, γιατί ενώ ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης είχε ενημέρωση ότι θα έπρεπε να έχει γίνει ο εμβολιασμός, αποφάσισε προσωπικά να μην τον κάνει, ενώ έγινε εμβολιασμός στην Ιταλία και σε άλλες χώρες. Εδώ έχει προσωπική ευθύνη, ποινική και πολιτική. Θα το εξετάσουμε.

Ζήτησα από τον κ. Δαμαβολίτη, το βουλευτή Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ., θα ζητήσω και από τον κ. Μαριά, τον ευρωβουλευτή μας που εκπροσωπεί το Ηράκλειο, αλλά πλέον και όλη την επικράτεια, να φέρει το θέμα στην Ευρωβουλή και αυτό που μεταφέρω στον πρόεδρο και στο Δ.Σ. αλλά και σε όλους τους αγρότες της Κρήτης είναι να κρατήσουν γερά.

Είναι αλήθεια ότι η νέα τάξη πραγμάτων δεν επιθυμεί την πρωτογενή παραγωγή. Βλέπουμε να αναπτύσσονται διάφορες επενδύσεις που φοβάμαι πολύ ότι θα χαλάσουν το μικροκλίμα της Κρήτης και μιλάω για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες γίνονται χωρίς άδειες. Από τις 50, οι 41 είναι εντός περιοχών «Natura». Θέλω να πω ότι είμαστε αλληλέγγυοι στη σημερινή πορεία που κάνουν στο Ρέθυμνο κατά της «ανάπτυξης» αυτής χωρίς κανέναν έλεγχο των επενδύσεων στα όρια της Κρήτης και ότι θα είμαστε σε συνεχή συνεργασία προκειμένου με όση δύναμη έχουμε και όσο μπορούμε να σταθούμε δίπλα, γιατί αν οι αγρότες σταθούν όρθιοι, αν η πρωτογενής παραγωγή της χώρας σταθεί όρθια, μαζί με τον τουρισμό και τη ναυτιλία, η Ελλάδα μπορεί να βγει από τα δύσκολα.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, απάντησε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δέχθηκε την πρόταση των ΑΝ.ΕΛ. για τα «κόκκινα» δάνεια. Αφορά 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά, 2,5 εκατομμύρια οικογένειες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό την απειλή των εισπρακτικών εταιρειών, οι οποίες σαν κοινοί εκβιαστές απειλούν την κάθε οικογένεια.

Έχω κάνει μια πρώτη κουβέντα με τον κ. Κουβέλη - θα επιχειρήσω και τις επόμενες μέρες να τον συναντήσω - αλλά και με ανεξάρτητους βουλευτές, ο κ. Πολύδωρας ήδη έχει υπογράψει, προκειμένου να είναι μια πρόταση από το σύνολο της αντιπολίτευσης και γιατί όχι να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση. Αν και φοβάμαι ότι οι τραπεζίτες δεν θα το αφήσουν.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι ΑΝ.ΕΛ. έχουμε βάλει κάποιες «κόκκινες γραμμές» σε σχέση με την πιθανή συνεργασία, την κυβερνητική συνεργασία για αύριο. Οι «κόκκινες γραμμές» αφορούν τα εθνικά θέματα, τα θέματα της Ορθοδοξίας, τα θέματα της μετανάστευσης και αυτές οι «κόκκινες γραμμές» είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτες. Βλέπουμε, όμως, σήμερα να πουλιέται το όνομα της Μακεδονίας, η πρόταση Νίμιτς να αναφέρεται στο «Άνω Μακεδονία» και ο πρωθυπουργός να συνεχίζει να αρνείται να απαντήσει.

Πιστεύω ότι θα βρούμε τη λύση, γιατί αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι σεβόμενος ο ένας τις «κόκκινες γραμμές» του άλλου να μπορέσουμε να χτίσουμε μια κυβέρνηση του αύριο, που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στην Ελλάδα, που δεν θα υπακούει στις εντολές της Μέρκελ και θα επαναφέρει την εθνική κυριαρχία της χώρας. Θα κάνουμε τα πάντα για αυτό και θα το πετύχουμε.

Για πρόεδρο της Δημοκρατίας και Ν.Δ.

«Σε καμία περίπτωση οι ΑΝ.ΕΛ. δε θα συναινέσουμε σε κανένα πρόσωπο πριν από τις εκλογές. Θα γίνουν οι εκλογές και μετά θα δούμε», δήλωσε ο κ. Καμμένος μετά από σχετική ερώτηση ενώ ακολούθως, απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι η Ν.Δ. τον κατηγόρησε για συμμαχία ολέθρου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Χρυσής Αυγής, ήταν σαφής: «Θα αρχίσω από τη Χρυσή Αυγή. Συνομιλητές του κ. Σαμαρά ήταν η Χρυσή Αυγή, μέσω του κ. Μπαλτάκου, ο οποίος συνεχίζει την προσπάθεια να δημιουργήσει «αποκόμματα» που θα βοηθήσουν την κυβέρνηση στην κατάρρευσή της. Όχι απλώς συνομιλητές, αλλά ουσιαστικά είναι αυτοί οι οποίοι από την μια πλευρά φυλακίζουν τα στελέχη, χρησιμοποιώντας τη Δικαιοσύνη για υποθέσεις που μπορεί να έχουν ή να μην έχουν βάση, ανάλογα με την περίπτωση. Για μας έχουν βάση αρκετές από αυτές, αλλά κάποιες άλλες από αυτές τις υποθέσεις θα πρέπει να τις δει η Δικαιοσύνη. Την ίδια στιγμή νομοθετούν για να τους βγάλουν έξω. Δηλαδή, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς μέσω του κ. Μπαλτάκου χρησιμοποίησε ως εργαλείο την Χρυσή Αυγή, μαζί με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της διαπλοκής που την υπερπρόβαλαν. Η Χρυσή Αυγή είχε 15 φορές μεγαλύτερη προβολή στα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης από ότι οι ΑΝ.ΕΛ..

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, το θέμα της συνεργασίας με την Αριστερά που λέει ο κ. Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς έχει μεταβάλει την Νέα Δημοκρατία σε μια Πολιτική Άνοιξη με στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Εξάλλου ο κ. Πλεύρης, ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Βορίδης είχαν αντίστοιχες θέσεις με τη Χρυσή Αυγή και είναι τα πρώτα του βιολιά. Αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή ο κ. Σαμαράς είναι να έχει μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή του σε ένα γραφείο υπεράσπισης των σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να είχε οδηγηθεί στη μια και μόνη εξεταστική, για μας θα έπρεπε να έχει ήδη προφυλακιστεί. Ο κ. Βενιζέλος αντί να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για το θέμα των υποβρυχίων, όπως υπέδειξε η Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν, έλαβε την ασυλία του κ. Σαμαρά κατά την καθέλκυση του υποβρυχίου πριν από μια εβδομάδα. Όλα τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, τα καλύπτει προσωπικά ο κ. Σαμαράς και η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ας «ασχοληθεί» λοιπόν περισσότερο με το να τρομοκρατεί τους Έλληνες, λέγοντας ότι θα κλείσει τα ΑΤΜ, να περιφέρεται στα καφενεία απειλώντας τις τράπεζες και το καλύτερο που έχει να κάνει για τον τόπο είναι να δώσει την παραίτησή του, να διευκολύνει στο να γυρίσουμε σελίδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News